Tgrt Haber

PKK çaresiz kalınca yeni eğitimlere başladı! Telsizden 'drone' talimatı

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: tgrthaber.com
20 Haziran 2024 11:28 - Güncelleme : 20 Haziran 2024 11:31
PKK çaresiz kalınca yeni eğitimlere başladı! Telsizden 'drone' talimatı

PKK’lı teröristlerin haberleşmek için kullandıkları telsizler dinlendi. Güvenlik güçleri, PKK'nın sözde yöneticilerinin, teröristlerden Rusya-Ukrayna savaşını takip ederek yeni kamikaze drone taktikleri geliştirmelerini istedi.

Güvenlik güçleri, eli kanlı terör örgütü PKK’nın faaliyetlerini yakından takip ediyor. İran’ın terör örgütü PKK'ya silah ve mühimmat desteğinin ortaya çıkarılmasının ardından PKK elebaşlarının verdiği yeni talimatlar da deşifre oldu.

TELSİZ KONUŞMALARI DEŞİFRE OLDU

Yeni Şafak'ın haberine göre; PKK’nın sözde üst yönetiminin haberleşmek için kullandığı telsizler dinlendi. Güvenlik güçleri, dinleme sonucu PKK elebaşlarının talimatlarını ortaya çıkarttı.

PKK çaresiz kalınca yeni eğitimlere başladı! Telsizden 'drone' talimatı - 1. Resim

PKK üst yönetiminin haberleşmesini deşifre edip çözümleyen güvenlik güçleri, terör örgütünün Rusya-Ukrayna Savaşı'nı yakından takip ettiğini belirledi.

YENİ TAKTİKLER GELİŞTİRİN TALİMATI

Örgüt yöneticileri, yeni yöntemler öğrenilmesi, saldırı ve savunma taktikleri geliştirilmesi için Rusya-Ukrayna Savaşı'nın yakından takip edilmesi konusunda örgüt mensuplarına talimat verdi.

PKK çaresiz kalınca yeni eğitimlere başladı! Telsizden 'drone' talimatı - 2. Resim

Özellikle bu savaşın “dron saldırıları konusunda” yakından takip edilmesi istendi. FPV dron (kamikaze) eğitimi alan teröristlere, saldırıları bu doğrultuda gerçekleştirmeleri talimatı geldi.

IRAK’IN KUZEYİNDE SALDIRI PLANI

Örgüt elebaşları dron saldırıları konusunda kesin talimatlar verdiği öğrenildi. Örgüt mensuplarına kamikaze drone kullanım eğitimi verilmesi, saldırıları FPV dron (kamikaze) eğitimi alan teröristlerin planlamaları istendi.

Özellikle Irak'ın kuzeyinde faaliyet yürüten PKK’lı teröristlerin bu yönde çalışmalar yapması belirtildi. Irak'ın kuzeyinde PKK/KCK'nın sözde havacılık biriminde faaliyet yürüten teröristlerin ABD tarafından eğitildikleri, Süleymaniye'de eğitilen teröristlerin Irak ve Suriye'deki harekat bölgelerine saldırı planladıkları ortaya çıkmıştı.

Kaynak: tgrthaber.com
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...