Tgrt Haber

PKK sempatizanı Hollandalı bakan Dilan Yeşilgöz'den İsrail'e destek 

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
21 Ekim 2023 21:00 - Güncelleme : 21 Ekim 2023 21:12
PKK sempatizanı Hollandalı bakan Dilan Yeşilgöz'den İsrail'e destek 

Türk düşmanlığı ve PKK sempatizanlığı ile tanınan Hollanda Güvenlik ve Adalet Bakanı Dilan Yeşilgöz, İsrail'i desteklediğini açıkladı. 'Hamas'ın terör eylemlerinde' bulunduğunu iddia eden Yeşilgöz, "İsrail'in karşı direnişini destekliyorum" dedi. 

İsrail kuvvetleri Gazze​'de kadın, çocuk, sivil demeden sivilleri hedef alırken Hollanda'da Türk düşmanlığı ile tanınan Güvenlik ve Adalet Bakanı Dilan Yeşilgöz'den İsrail'e destek geldi. 

Sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunan Yeşilgöz, Hamas​'ın eylemlerini kınadığını ve İsrail'in bunlara karşı direnişini desteklediğini açıklayarak "Bu orantılı olmalı. Hamas'ın eylemleri İsrail Devleti'ni yok etmeyi amaçlıyor. Bu, altta yatan çatışmayı çözmekten ve masum insanlara olan şefkatimden ayrı bir şey" dedi. 

https://twitter.com/DilanYesilgoz/status/1715737067693416841

SÖZDE 'ERMENİ SOYKIRIMI'NI SAVUNMUŞTU 

Daha önce yaptığı açıklamalarda Türklere ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret edilmesinin serbest olması gerektiğini savunan Yeşilgöz, 2018 yılında Hollanda'da, sözde Ermeni soykırımını tanıyan 5 Türk kökenli milletvekilinden de biriydi. 

Dilan Yeşilgöz, Terör örgütü PKK militanı olarak 1984'de Hollanda'ya kaçan Yücel Yeşilgöz'ün kızı olduğu da iddia edilmişti. 

BAŞÖRTÜ DÜŞMANI

Hollanda Güvenlik ve Adalet Bakanı Dilan Yeşilgöz, polis memurlarının dini sembol kullanmasını yasaklama kararı bahanesiyle başörtüsünü yasakladı. Yeşilgöz imzasıyla yayımlanan yazlık kıyafet yönetmeliğinde başörtüsü, haç veya yarmulke gibi dini semboller içeren giysi ve aksesuarların yasaklandığı açıklandı. 

 


 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...