Tgrt Haber

PKK'da çözülme: Bir terörist daha teslim oldu

Editör: Onur Kaya / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
21 Mart 2023 17:21 - Güncelleme : 21 Mart 2023 17:38
PKK'da çözülme: Bir terörist daha teslim oldu

Terörle mücadele operasyonları kapsamında ağır darbe alan PKK'dan kopuş devam ediyor. İçişleri Bakanlığı koordinesinde yürütülen ikna çalışmaları çerçevesinde örgütten kaçan bir terörist daha güvenlik güçlerine teslim oldu.

Türk ordusu ve MİT operasyonlarıyla ağır kayıplar veren bölücü terör örgütü PKK'da çözülme sürüyor. Terör örgütünde 34 yıldır faaliyet yürüren terörist, güvenlik güçlerine teslim oldu.

İçişleri Bakanlığı​ koordinesinde Jandarma Genel Komutanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğünce yürütülen ikna çalışmaları neticesinde; bugün PKK terör örgütünden kaçan 1 terör örgütü mensubu daha güvenlik güçlerine teslim oldu.

YIL BAŞINDAN BU YANA 17 TERÖRİST TESLİM OLDU

Teslim olan örgüt mensubunun 1989 yılında terör örgütüne katıldığı ve Irak'ta faaliyet yürüttüğü öğrenildi. Sürdürülen ikna çalışmaları sonucunda; 2023 yılında teslim olan örgüt mensubu sayısı 17'ye yükseldi.

SINIRDAN CEPHANELİK ÇIKTI

Öte yandan Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Iğdır sınırında teröristlere ait çok sayıda mühimmat ele geçirildiğini açıkladı. MSB'nin açıklamasında şu ifadelere yer verildi.

"Hudut kartallarımız, sınırlarımızın güvenliği için çalışmalarına kesintisiz devam ediyor. Iğdır hudut hattında yapılan arama-tarama faaliyetinde; AK-47 piyade tüfeği, 1 adet şarjör (30 mermi), 1 adet 8x30 dürbün, 1 adet tabanca şarjörü (9 mermi), 3.430 gram metamfetamin uyuşturucu madde, 1 adet kamuflaj kıyafeti, 1 adet termal kıyafet, 1 adet içerisinde 19 adet mühimmat bulunan küçük çanta, tablet, 100 adet hap ele geçirildi."

https://twitter.com/tcsavunma/status/1638180605497077761

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...