Tgrt Haber

Son dakika! MİT'ten PKK'ya 'üst düzey' darbe! Askeri istihbarat sorumlusu etkisiz hale getirildi

30 Nisan 2023 10:37 - Güncelleme : 30 Nisan 2023 11:07
Son dakika! MİT'ten PKK'ya 'üst düzey' darbe! Askeri istihbarat sorumlusu etkisiz hale getirildi

Son dakika haberi: MİT, metropollerde eylem talimatını veren terör örgütü PKK/YPG'nin sözde askeri istihbarat sorumlusu Sabri Abdullah'ı Suriye'nin kuzeyindeki Aynularab'da etkisiz hale getirdi.

Terörle mücadelede kritik bir gelişme yaşandı. Terör örgütü PKK/YPG'ye Suriye​'nin kuzeyinde düzenlenen operasyonla darbe vuruldu.

MİT​ son olarak Suriye'nin kuzeyindeki Ayn El Arab'da operasyon düzenledi. Operasyonda terör örgütü PKK/YPG'nin askeri istihbarat sorumlusu Sabri Abdullah etkisiz hale getirdi.

Son dakika! MİT'ten PKK'ya 'üst düzey' darbe! Askeri istihbarat sorumlusu etkisiz hale getirildi

MİT'TEN TERÖRE GEÇİT YOK

Milli İstihbarat Teşkilatı, son yıllarda Irak​ ve Suriye'de gerçekleştirdiği operasyonlarla Terörden Arananlar Listesinde farklı kategorilerde yer alan çok sayıda üst düzey örgüt mensubunu etkisiz hale getirdi.

MİT'in 2022 yılında Suriye ve Irak'ta gerçekleştirdiği örgütün üst kadrosuna yönelik nokta operasyonlarda 23 üst düzey yönetici etkisiz hale getirildi, birçok isim de Türkiye'ye getirildi. Bölgedeki yerel istihbarat faaliyetleri ve uzun süren takipler sonucu gerçekleştirilen operasyonlarla örgüte darbe üstüne darbe vurulurken çok sayıda terörist faaliyetin de eyleme dönüşmesi engellenmiş oldu.

Son yıllarda MİT tarafından "PKK/KCK/YPG Yönetim Kadrolarına Yönelik gerçekleştirilen üst düzey nokta operasyon kapsamında çok sayıda örgüt yöneticisi etkisiz hale getirildi. MİT'in 2018'den bu yana PKK/KCK-YPG'nin yönetim kadrosuna yönelik gerçekleştirdiği operasyonda etkisiz hale getirdiği teröristlerin sayısı yüzü geçerken, teşkilatın başarılı bu operasyonları da bütün dünyada konuşulur oldu.

10 AYDA 23 ÜST DÜZEY YÖNETİCİ

Sadece 2022 yılının ilk 10 ayında PKK/KCK – YPG​ terör örgütlerinin 23 üst düzey yöneticisi MİT'in gerçekleştirdiği başarılı operasyonlarla etkisiz hale getirdi. Nokta operasyonlar sayesinde terör örgütlerine darbe üstüne darbe vurulurken, çok sayıda terörist faaliyetin de eyleme geçmesi engellendi, örgütün hareket kabiliyeti kısıtlandı. Son yıllardaki operasyonlarla bölücü örgütlerin sözde istihbarat gücüne darbe vurularak eylem planlarını deşifre eden MİT, Terörden Arananlar Listesinde farklı kategorilerde yer alan örgüt mensuplarına yönelik yurt dışında nokta operasyonlar düzenledi. PKK​'ya yönelik operasyonda sözde üst düzey 82 terörist etkisiz hale getirildi.

İŞTE O LİSTE: 73 TERÖRİSTE ÇİZİK ATILDI

İşte MİT'in 2019 yılından buyana Suriye ve Irak'ta PKK/KCK-YPG'nin üst düzey yöneticilerine yönelik gerçekleştirdiği operasyonlarda etkisiz hale getirdiği 73 teröristin tam listesi:

PKK/KCK Irak sorumlusu Helmet kod adlı Diyar Garip Muhammed 2019 Kandil.

PKK/KCK Suriye Genel Sorumlusu Sofi Nurettin kod adlı Halef El Muhammed 2021 Gare

PKK/KCK Yürütme Konseyi Üyesi Kasım Engin kod adlı İsmail Nazlıkul 2020 Asos.

Kongra-Gel Başkanlık Divanı Üyesi Raperin kod adlı Delal Azizoğlu 2022 Süleymaniye.

PKK/KCK Başkanlık Konseyi Üyesi Fuat kod adlı Ali Haydar Kaytan 2018 Gare

PKK/KCK Merkez Komitesi Üyesi Emine Erciyes kod adlı Nazlı Taşpınar 2020 Gare

PKK/KCK Irak/Sincar Sorumlusu Zeki Şengali kod adlı İsmail Özden 2018 Sincar

PKK/KCK Yürütme Konseyi üyesi Mirhan kod adlı Dalokay Şanlı 2020 Gare

PKK/KCK Yürütme Konseyi üyesi Cemil Amed kod adlı Ezer İrmak 2019 Süleymaniye

PKK/KCK Yürütme Konseyi üyesi Demhat kod adlı Seyithan Ayaz 2019 Süleymaniye

PKK/KCK Yürütme Konseyi üyesi Doktor Jiyan kod adlı Saliha Kaytar 2019 Kandil

PKK/KCK Yürütme Konseyi üyesi Hacer Guyi kod adlı Nazife Bilen 2020 Kandil.

 

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Ömer Z.30 Nisan 2023 17:54

Allah devletimize ve Aslanlarimiza güç versin. Bugün birisinin, yarın hepsinin ...

Sonraki Haber Yükleniyor...