Tgrt Haber

Son dakika! Terörün finans ağına büyük darbe: PKK'nın 'yurt dışı kasası' Güllüşan Kandemir yakalandı

Editör: Onur Kaya / Kaynak: TGRT Haber
20 Temmuz 2023 10:55 - Güncelleme : 20 Temmuz 2023 11:38

Son dakika haberi: Terör örgütü PKK'nın finans ağına büyük bir darbe vuruldu. Konya'da düzenlenen operasyonda PKK'nın yurt dışı kasası olarak bilinen Güllüşan Kandemir yakalandı. Teröristin evinden 30 yıllık örgüt arşivi çıktı.

Konya'da bölücü terör örgütü PKK'nın finans ayağına yönelik düzenlenen operasyonda kilit bir isim yakalandı. PKK'nın yurt dışı kasası olarak adlandırılan Güllüşan Kandemir, Ereğli​'de düzenlenen operasyonla gözaltına alındı. Teröristin evinde yapılan aramalarda ise örgütün 30 yıllık arşivi bulundu.

EMNİYET UZUN SÜREDİR PEŞİNDEYDİ

Konya Emniyet Müdürlüğüne bağlı Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri PKK Terör Örgütüne yönelik önemli bir operasyona imza attı. Ekipler, emniyet güçlerinin uzun zamandır peşinde olduğu Güllüşan Kandemir'in izine ulaştı.

TEM Şube ekipleri, şahsın Ereğli ilçesinde olduğunu tespit etti. Harekete geçen TEM Şube ve Ereğli İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri Güllüşan Kandemir'i düzenlediği operasyonla ikametinde yakalayarak gözaltına aldı.

PKK'nın yurt dışı kasası olarak bilinen Güllüşan Kandemir gözaltında.

KARDEŞLERİ DE SÖZDE YÖNETİCİ

Güllüşan Kandemir’in kardeşlerinden birisinin MİT ve TSK operasyonu ile 2021 yılında Irak'ın kuzeyine yapılan operasyon ile öldürülen PKK terör örgütünün kurucu üyesi Fuat kod adlı Ali Haydar Kaytan, diğer kardeşinin ise PKK silahlı terör örgütü kurma, yönetme ve üye olma suçundan ağırlaştırılmış müebbet cezası ile Bolu cezaevinde yatan Hayati Deniz Kaytan olduğu tespit edildi.

PKK terör örgütünün kurucu üyesi Fuat kod adlı Ali Haydar Kaytan'ın elebaşı Öcalan ile fotoğrafı çıktı.

Güllüşan Kandemir'in ağabeyi ve PKK terör örgütünün kurucu üyesi Fuat kod adlı Ali Haydar Kaytan'ın teröristbaşı Öcalan ile fotoğrafı çıktı.

EVİNDEN 30 YILLIK ÖRGÜT ARŞİVİ ÇIKTI

Örgüt üyesinin evinde yapılan aramalarda çok önemli dokümanlara ulaşıldı. Aramalarda, 1990’lı yıllardan olan örgüt içerisindeki eğitimler, kullanılan güzergahlar, örgütçülerin ağzından yazılmış metinler, cezaevlerindeki terör suçlularının yazmış olduğu mektuplar ve örgütün arşivi niteliğinde on binlerce dökuman bulundu.

PKK'NIN YURT DIŞI KASASI

Gözaltına alınan Güllüşan Kandemir'in yurt dışında bulunan PKK terör örgütüyle bağlantılı dernek ve kuruluşlarda toplanan paraları örgütte olan üyelere ve ailelerine yardım olarak dağıttığı da tespit edildi.

Gözaltına alınan Güllüşan Kandemir'in emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edileceği öğrenildi.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sefa20 Temmuz 2023 11:05

Çok iyi

Sonraki Haber Yükleniyor...