Tgrt Haber

Son dakika: PKK'ya büyük darbe! 41 terörist SİHA'larla vuruldu, MSB görüntüleri paylaştı

Editör: Onur Kaya / Kaynak: TGRT Haber
14 Haziran 2023 10:44 - Güncelleme : 14 Haziran 2023 14:11

Son dakika haberi: Milli Savunma Bakanlığı, Tel Rıfat ve Münbiç bölgelerinde düzenlenen operasyonla 41 PKK'lı teröristin etkisiz hale getirildiğini duyurdu. MSB, SİHA destekli operasyonun görüntülerini de paylaştı.

Türk ordusu terörle mücadele operasyonları kapsamında PKK​'ya darbe üstüne darbe vurmaya devam ediyor. Suriye​'nin kuzeyinden Kilis'e düzenlenen roketli saldırıların ardından bölgedeki operasyonları genişleten Türk Silahlı Kuvvetleri​, onlarca teröristi SİHA'ların da desteğiyle etkisiz hale getirdi.

MSB'nin açıklamasında, "Üs bölgelerimize saldıran terör örgütü PKK/YPG’den hesap sormaya devam ediyoruz. Kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, Tel Rıfat​ ve Münbiç bölgelerinde tespit edilen terör yuvalarını vurarak 41 teröristi daha etkisiz hâle getirdi. Teröristleri kazdıkları çukurlara gömmeyi sürdüreceğiz" ifadelerine yer verildi.

https://twitter.com/tcsavunma/status/1668885454379274241

OPERASYONUN DETAYLARI ORTAYA ÇIKTI

Milli Savunma Bakanlığınca açıklanan Suriye’nin kuzeyinde 41 teröristin etkisiz hale getirildiği operasyonun detayları ortaya çıktı. Tel Rıfat ve Münbiç’te terör örgütüne ait aralarında sözde karargah, barınak ve sığınakların da yer aldığı çok sayıda hedefin vurulduğu öğrenildi.

Edinilen bilgiye göre, teröristlerin hafta sonu Öncüpınar’a gerçekleştirilen roketli saldırıların ardından Mehmetçik tarafından başlatılan operasyonun kapsamı genişletildi. Operasyon kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki Tel Rıfat ve Münbiç bölgelerinde terör örgütü PKK/YPG üyelerine ait hedefler belirlendi.

SİHA'LAR KARARGAH VE SIĞINAKLARI VURDU

Hedeflere yönelik kara ateş destek vasıtaları ile yapılan operasyonu SİHA’lar da destekledi. Yapılan atışlar sonucunda 41 terörist etkisiz hale getirildi. Yerli ve milli üretim mühimmatlarla terör örgütüne ait aralarında sözde karargah, barınak ve sığınakların da yer aldığı çok sayıda hedefin vurulduğu öğrenildi.

Etkisiz hale getirilen teröristlerin arasında Öncüpınar’a gerçekleştirilen roketli saldırıları planlayan teröristlerin de olduğu değerlendirilirken operasyonlar sonucu hafta sonundan bu yana Suriye’nin kuzeyinde etkisiz hale getirilen terörist sayısı 53’e yükseldi.

FETHİ SEKİN'İN KANI YERDE KALMADI

Öte yandan 2017 yılında İzmir Adliyesi'ne bombalı araç ve uzun namlulu silahlarla düzenlenen saldırıda şehit olan trafik polisi Fethi Sekin ile adliye çalışanı Musa Can'ın kanı yerde kalmadı. İhlas Haber Ajansı'nın aktardığı habere göre; MİT, İzmir Adliye saldırısının talimatını veren PKK'nın sözde sorumlularından Abdulkahar Karasaç'ı Irak'ın kuzeyinde düzenlenen nokta operasyonla öldürdü.

Son dakika: PKK'ya büyük darbe! 41 terörist SİHA'larla vuruldu, MSB görüntüleri paylaştı

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...