Tgrt Haber

PKK'ya darbe üstüne darbe! 21 günde 21 SİHA operasyonu 

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: Yeni Şafak
18 Ağustos 2023 09:00 - Güncelleme : 18 Ağustos 2023 09:14
PKK'ya darbe üstüne darbe! 21 günde 21 SİHA operasyonu 

Terör örgütlerine göz açtırmayan Türk Silahlı Kuvvetleri, PKK ile mücadelere tarih yazmaya devam ediyor. Suriye’de MİT ve TSK'nın birlikte yürüttüğü operasyonlarda son 21 günde 21 ayrı SİHA operasyonu düzenlendi. Sınırdan 400 km içerideki hedefleri, Bayraktar AKINCI yerle bir etti. 

İstihbarat ve güvenlik birimleri yeni yöntemlerle terör örgütlerinin tepesine binmeye devam ediyor. Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) hem sahada hem de teknolojik imkanlarla terör hedeflerini tam isabetle yok ediyor. MİT​ ve TSK'nın ortak operasyonuyla düzenlenen operasyonlarda Suriye’de de örgüte göz açtırılmıyor. 

21 GÜNDE 21 NOKTA OPERASYONU 

SİHA’ların hem operasyonel alanda hem de istihbarat alanında etki bir şekilde kullanılırken son 21 günde 21 nokta operasyon gerçekleştirildi. Bölgedeki söz konusu operasyonlarda AKINCI Taarruzi İnsansız Hava Aracı (TİHA) ve KARGU kamikaze dronlar iş başındaydı. Yerli ve milli insansız hava araçları sınırdan yaklaşık 400 km uzaklıktaki hedefleri yine yerli ve milli mühimmatlarla yok etti

SINIRDA GÖZ AÇTIRILMIYOR 

Terörle mücadele tam kararlılıkla devam ederken Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında terör örgütlerinden temizlenen Suriye’nin kuzeyindeki Cerablus’ta, PKK/YPG​'ye el yapımı patlayıcı tedarik eden 3 şüpheli tutuklandı. Suruç sınırında yurda girmeye çalışan PKK/YPG’li 2 terörist kıskıvrak gözaltına alındı. 

"Silahlı terör örgütü PKK’ya üye olmak" suçlamasıyla aranan V.A. isimli terörist de Yunanistan’a kaçmaya çalışırken Edirne’de askeri yasak bölgede yakayı ele verdi. 

 

Kaynak: Yeni Şafak
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...