Tgrt Haber

Türk İHA'ları Alman basınında: Türk savunma sanayisi her zamankinden daha başarılı

Editör: Rümeysa Kaya / Kaynak: TRT HABER
16 Ağustos 2023 09:46 - Güncelleme : 16 Ağustos 2023 10:08

Türkiye'nin savunma sanayisinin güçlü adımları Alman basınında yeniden yerini aldı. Frankfurter Allgemeine gazetesinde yer alan analizde, "Türk savunma sanayisi her zamankinden daha başarılı" değerlendirmesi yapıldı.

Türk yapımı İHA ve SİHA​'lar, dünya basınınında yerini almaya devam ediyor. Almanya​ merkezli Frankfurter Allgemeine gazetesi, Türkiye'nin güçlenen savunma sanayisini konu alan bir analiz yayınladı.

Andreas Mihm imzalı analizde, "Türk savunma sanayisi her zamankinden daha başarılı" denildi, çok sayıda ülkenin Türk insansız hava araçlarını istediğine dikkat çekildi.

Gazetede, "İnsansız hava araçları söz konusu olduğunda Türkiye teknolojik, askeri ve ekonomik olarak bir güç haline geldi" değerlendirmesi yapıldı.

"IDEF" VURGUSU

Yazıda, Bayraktar TB2​'lerin başarısına ayrı bir parantez açıldı.

İHA'lardan övgüyle bahsedilen analizde, bu araçların farklı sahalarda test edildiklerine dikkat çekildi.

Türk savunma sanayisinin yalnızca insansız hava araçlarına indirgenemeyeceğine de vurgu yapılan analizde, İstanbul'da düzenlenen Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı'na işaret edildi.

"Her yıl temmuz ayının sonunda sektör, fuarda neler yapabileceğini gösteriyor. Bir ordunun ihtiyacı olan her şey gözler önüne seriliyor" ifadeleri kullanıldı.

Yazıda, bu yıl Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı'na 800'ü yurt dışından olmak üzere bin 500 şirketin katıldığına da dikkat çekildi.

Kaynak: TRT HABER
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
İsmail Karakılıç 16 Ağustos 2023 18:09

Biraz da onlar bizden bahsetsin biz 80 yıl boyunca onların başarılarını okuduk dinledik dinletildik. Allah razı olsun reis'ten O olmasa bunları kimse yaptırmazdı

Sonraki Haber Yükleniyor...