Tgrt Haber

Prof. Dr. Osman Bektaş'tan Çanakkale'deki deprem sonrası korkutan açıklama! Büyük depremi işaret edip uyardı

Editör: Bengül Büyükhan / Kaynak: tgrthaber.com
23 Temmuz 2024 09:25 - Güncelleme : 23 Temmuz 2024 09:32
Prof. Dr. Osman Bektaş'tan Çanakkale'deki deprem sonrası korkutan açıklama! Büyük depremi işaret edip uyardı

Çanakkale'nin Ezine ilçesinde meydana gelen 4.7 büyüklüğündeki deprem sonrası Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Osman Bektaş çarpıcı açıklamalar yaptı. Bektaş "Son bir kaç yıldan beri devam eden orta büyüklükteki depremleri daha büyük depremlerin izlemesi olasıdır" ifadelerini kullandı.

Çanakkale'nin Ezine ilçesinde 4.7 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. AFAD saat 17.39'da gerçekleşen depremin yerin 10,23 kilometre derinliğinde gerçekleştiğini duyurdu. Depremin çevre illerden de hissedilmesiyle vatandaşlar kısa süreli panik yaşadı.

Depremlerin ardından uzmanlardan da peş peşe açıklamalar geldi. Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Osman Bektaş, sosyal medya hesabından dikkat çeken uyarılarda bulundu.

Prof. Dr. Osman Bektaş'tan Çanakkale'deki deprem sonrası çarpıcı açıklama! Büyük depremi işaret edip uyardı - 1. Resim

"ORTA BÜYÜKLÜKTEKİ DEPREMLERİ DAHA BÜYÜK DEPREMLERİN İZLEMESİ OLASIDIR"

Geçtiğimiz günlerde Marmara Denizi'nde meydana gelen depremi Çanakkale'nin izlediğini belirten Bektaş, Marmara Denizi'nin güneyindeki faylarda gerilmenin arttığını ifade etti.

İşte Prof. Osman Bektaş'ın sosyal medya hesabından yaptığı çarpıcı uyarı;

"4,4 Marmara Adası depremini takip eden 4,7 Ezine depremi "Marmara Denizinin güneyindeki faylarda gerilme artışı" olduğu görüşünü güçlendirir. Son bir kaç yıldan beri devam eden orta büyüklükteki depremleri daha büyük depremlerin izlemesi olasıdır."

 

 

Kaynak: tgrthaber.com
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...