Tgrt Haber

Son dakika | Çanakkale'de 4.7 büyüklüğünde deprem: İlk veriler geldi

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: tgrthaber.com
22 Temmuz 2024 17:44 - Güncelleme : 22 Temmuz 2024 19:30

Son dakika haberi: Kandilli Rasathanesi'nde yer alan bilgilere göre, Çanakkale'de 4.9 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. AFAD'ın verilerine göre ise depremin büyüklüğü 4.7 olarak açıklandı. Yerin 10.23 kilometre altında yaşanan sarsıntı İzmir'den de hissedildi. İçişleri Bakanı Yerlikaya depreme ilişkin olumsuz bir durum olmadığını açıkladı.

Son dakika haberine göre, Çanakkale'de 4.9 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Kandilli Rasathanesi 'nin geçtiği verilere göre Ezine ilçesinde yaşanan deprem yerin 12 kilometre altında hissedildi. 

Saat 17.39'da gerçekleşen deprem İzmir ve Çanakkale'nin çevresinde de hissedildi.

 

AFAD'TAN DA VERİLER GELDİ! 

Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'nden (AFAD) yapılan açıklamada ise depremin büyüklüğü 4.7 olarak bildirildi. 

YERLİKAYA: İHBARLARI DEĞERLENDİRİYORUZ

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Ezine’deki depremin ardından sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Yerlikaya, "AFAD ve ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha taramalarına başlamıştır. An itibari ile olumsuz bir durum yoktur. 112 Acil Çağrı Merkezi'ne gelen ihbarları tek tek değerlendiriyoruz." dedi.

Son dakika | Çanakkale'de 4.9 büyüklüğünde deprem: İlk veriler geldi - 1. Resim 

BELEDİYE BAŞKANINDAN İLK AÇIKLAMA

Ezine Belediye Başkanı Güray Yüksel, "Şimdiye kadar olumsuz bir durum yok. Korkutan bir deprem oldu. Allah beterinden korusun. Şimdiye kadar bir yıkım ihbarı almadık. Uzun bir deprem olduğunu söyleyemeyiz." dedi. 

Son dakika | Çanakkale'de 4.9 büyüklüğünde deprem: İlk veriler geldi - 2. Resim

"TELAŞ ETMEYE GEREK YOK"

Deprem Uzmanı Prof. Dr. Okan Tüysüz, NTV canlı yayınında yaptığı açıklamada "Çelişkili veriler var ama kısa sürede büyüklük netleşecektir. Gürpınar'dan başlayan bir fay var. İkinci fay da Tuzla'dan başlıyor. Ne tür fayın bu depremi ürettiğini öğrenmek zaman alacaktır ama bu bölgede sürekli deprem olduğu biliniyor. Şu anda çok telaş etmeye gerek yok diye düşünüyorum."

Kaynak: tgrthaber.com
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...