Tgrt Haber

Ramazan Pişkin'in katilinin ifadesi ortaya çıktı: Dikkat çeken 'istismar' ayrıntısı

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
02 Şubat 2024 16:59 - Güncelleme : 02 Şubat 2024 17:40

'Diyarbakırlı Ramazan Hoca' olarak bilinen Ramazan Pişkin'i öldüren katil zanlısı Erkan Baykut'un ifadesi ortaya çıktı. Baykut ifadesinde, Pişkin'i tanımadığı söyledi.

“Diyarbakırlı Ramazan Hoca” olarak bilinen Ramazan Pişkin​, İstanbulFatih​'te işlettiği dükkanda uğradığı bıçaklı saldırı​ sonucu hayatını kaybetti. Ramazan Pişkin'in ölümü Türkiye'nin gündemine bomba gibi düştü. Saldırı sonrası harekete geçen ekipler, Ramazan Pişkin'in katil​ zanlısının peşine düştü. Saklandığı evden yakalanan katil zanlısı Erkan Baykut, tutuklama talebi ile nöbetçi İstanbul Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi.

Baykut'un ifadesi de ortaya çıktı. Katil zanlısı Baykut, ifadesinde Pişkin’i tanımadığını kendisine cinsel saldırıda bulunan Afgan uyruklu S.M. olduğunu sandığı için öldürdüğünü söyledi.

"BANA UYUŞTURUCU VERİYORLARDI..."

Babasının Fatih’te bulunan dükkanına çalışarak geçimini sağladığını ve Ramazan Pişkin’i tanımadığını söyleyen Baykut, "Ben kendisini Afgan uyruklu S.M. zannettim. S.M. isimli kişiyle babamın yanında çalıştığı için tanıştım. Kendisi beni evine davet ederdi. Bana sigara içtiğimi bildiği için uyuşturucu hap ve Afgan macunu olarak bilinen maddelerden veriyorlardı. Ben kendimi kaybediyordum" dedi.

Ramazan Pişkin'in katilinin ifadesi ortaya çıktı: Dikkat çeken 'istismar' ayrıntısı - 1. Resim

"BENİ ÇOCUKKEN İSTİSMAR EDEN AFGAN SANDIM"

Kendisine uyuşturucu madde veren kişiler tarafından cinsel istismara uğradığını iddia eden belirten Baykut, "Bu istismara ilişkin herhangi bir şikayetim bulunmamaktır. Sadece aileme anlattım. Olay tarihinde de Ramazan Pişkin’in Saboor M. olduğunu bilerek yaralamak amacıyla gittim. Ben gittiğimde kendisine önce taş attım. Taş isabet etmeyince kendisi taşı alarak bana karşılık verdi. Bende olayın heyecanıyla üzerimdeki bıçağı çıkararak karın bölgesine 2-3 defa sapladım. Daha sonrasına bağrışma seslerini duyunca olay yerinden kaçarak uzaklaştım” ifadelerini kullandı.

Ramazan Pişkin'in katilinin ifadesi ortaya çıktı: Dikkat çeken 'istismar' ayrıntısı - 2. Resim

"ŞEHİT MERTEBESİ BUDUR"

Öte yandan Ramazan Hoca'nın cenaze töreninde duygu dolu anlar yaşandı. Törende mezar başında konuşan bir yakınının sözleri herkesin tüylerini diken diken etti. Ramazan Pişkin'in yıllarca hakikati anlattığını söyleyen vatandaş, "30 sene anlatmış, hakikati anlatmış. Taşı, toprağı, çocuğu, yaşlıyı, kadınları anlatmış. Budur işte, şehit mertebesi budur. Rabbim inşallah mübarek etsin, bize de şefaatçi olsun. Allah hepinizden razı olsun, Allah merhamet etsin" şeklinde konuştu.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Hayal gücü 2 Şubat 2024 17:08

Hiç inandırıcı değil

Sonraki Haber Yükleniyor...