Tgrt Haber

Sabiha Gökçen Havalimanı 2'nci pistine kavuşuyor: Kurdelesini Erdoğan kesecek

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: Anadolu Ajansı
24 Kasım 2023 08:16 - Güncelleme : 24 Kasım 2023 08:47
Sabiha Gökçen Havalimanı 2'nci pistine kavuşuyor: Kurdelesini Erdoğan kesecek

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Sabiha Gökçen Havalimanı'ndaki 2'nci pistin tamamlandığını duyurdu. Pistin resmi açılışı ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla birkaç gün içinde yapılacak. 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı​ Abdulkadir Uraloğlu, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Bakanlığının bütçesi üzerindeki görüşmelerde milletvekillerinin sorularını yanıtlarken Sabiha Gökçen Havalimanı için ikinci pist müjdesini paylaştı.

"'MARMARAY'I KAPATIYORUZ' DERSEM..."

Görüşmeler sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Uraloğlu, Yap-işlet-devret modeliyle yapılan projelerin sağladığı faydaya dikkati çekti. Uraloğlu, "Avrasya Tüneli'ni ve Marmaray​'ı kullanıyoruz. Şimdi ben 1-10 Kasım'da Kuzey Marmara Otoyolu'nu, Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nü, Avrasya Tüneli​'ni ve Marmaray'ı kapatıyoruz dersem ne derdiniz?" ifadesini kullandı.

Türk Hava Yolları'nda uçak alımında TUSAŞ'ın sürece dahil olup olmayacağının sorusuna Uraloğlu, "Kesinlikle sürecin içinde. Sabiha Gökçen Havalimanı'ndaki 2'inci pist bitti. Bugünlerde, Sayın Cumhurbaşkanımızın müsait olduğu bir programla resmi açılışını yapacağız.

Sabiha Gökçen Havalimanı'nda günlük tek pistteki uçuş sayısı 700 ve bugün itibarıyla de yıllık 36 milyon yolcuya hizmet etmeye başlamıştır. Hiç kimsenin uçmayacağını düşündüğümüz havalimanından bahsediyoruz." yanıtını verdi.

HAYDARPAŞA GARI SATILMIYOR

Uraloğlu, başka bir soru üzerine, "Haydar Paşa Garı'nın birilerine satılması, devredilmesi gündemimizde yok. Kime devrediyoruz, Kültür ve Turizm Bakanlığımıza devrediyoruz. Orada turistik destinasyonu İstanbul'a ve ülkemize kazandırmış olacağız. Asli görevlerini de yürütmeye devam edecek." dedi.

Uraloğlu ayrıca, Geminbeli Tüneli'nde ışığı gördüklerini, devamını da göreceklerini dile getirdi.

 

Kaynak: Anadolu Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...