Tgrt Haber

Sabiha Gökçen Havalimanı’nda yeni pistten ilk ticari uçuş yapıldı

Editör: Yusuf Özgür Bülbül / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
26 Aralık 2023 16:45 - Güncelleme : 26 Aralık 2023 17:05
Sabiha Gökçen Havalimanı’nda yeni pistten ilk ticari uçuş yapıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılışı yapılan Sabiha Gökçen Havalimanı’nın ikinci pistinden ilk ticari uçuş yapıldı. Bir kargo uçağı, Finlandiya’nın başkenti Helsinki’ye gitmek üzere yeni pistten havalandı.

Sabiha Gökçen Havalimanı’nda ikinci pist kullanıma başlandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan​, Sabiha Gökçen Havalimanı’nda yolcu trafiğinin sürekli artığına dikkat çekmiş. Andından da ikinci pistin açılışını yapmıştı. İkinci pistin açılışının yapılmasının ardından, Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan ilk ticari uçuş yapıldı. Boeing 737-800 tipi bir kargo uçağı, Finlandiya’nın başkenti Helsinki’ye havalandı.

3 bin 540 metre uzunluğunda, 60 metre genişliğindeki ikinci piste geniş gövdeli uçaklar da iniş yapabilecek. Pistin yanında 3 adet paralel taksi yolu ile 62 uçak kapasiteli orta apron, 40 uçak kapasiteli bir kargo apronu da bulunuyor.

Öte yandan Türkiye’nin en büyük ikinci havalimanı olan İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı (İSG), Serhat Soğukpınar’ın 26 Aralık 2023 tarihi itibariyle CEO olarak atandığını duyurdu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...