Tgrt Haber

Doğu’da kar 1 metreyi aştı, açıkta kalan her şey dondu

Editör: Yusuf Özgür Bülbül / Kaynak: Anadolu Ajansı
26 Aralık 2023 09:40 - Güncelleme : 26 Aralık 2023 10:05

Erzurum, Hakkari, Ardahan, Van ve Kars başta olmak üzere Doğu Anadolu Bölgesi’nde kış etkisini iyice artırdı. Açıkta kalan her şeyin donduğu bölgede vatandaşlar zor anlar yaşıyor.

Yurdun doğusunda kar yağışının ardından soğuk hava​ etkisini sürdürüyor. Erzurum​'da soğuk hava etkisini sürdürdü. Kentte, cami bahçelerindeki şadırvanların etrafı buzla kaplandı. Erzurum'da soğuk hava etkisini sürdürüyor. Erzurum'da iki gün önce etkili olan kar ve tipinin ardından başlayan soğuk hava hayatı olumsuz etkiliyor. Soğuk nedeniyle kentteki şadırvan ve çatılarda buz sarkıtları oluştu. Kaldırım ve yollarda buzlanmanın meydana geldiği kentte belediye ekiplerinin tuzlama ve kar temizleme çalışmaları devam ediyor.

HAKKARİ’DE KAR KALINLIĞI 1 METREYİ AŞTI

Merga Bütan Kayak Merkezi'nde kar kalınlığı 1 metreyi aştı. Karla mücadele ekipleri, merkezde araçların park edilen alanı temizledi. Merkezdeki görevliler de kar ezme araçlarıyla pistleri hazırlamaya çalıştı.

ARDAHAN’DA ARAÇLAR YOLDA KALDI

Ardahan'da 3 gündür etkili olan kar ve tipi nedeniyle araçlarıyla yolda kalanlara çorba ikramında bulunuldu. Türkgözü-Posof-Damal kara yolunun Posof ilçesine giriş mevkisinde, kar ve buzlanma​ dolayısıyla başta tırlar olmak üzere birçok araç yolda kaldı.

Posof Kaymakamlığına bağlı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı görevlileri, 3 gündür ulaşımın aksadığı yolda araçlarda bulunanların mağdur olmaması için harekete geçti. Vakıf görevlileri, uzun süre bekleyen araçlardakilere çorba ikram etti. Vali Hayrettin Çiçek, bazı noktalarda araçların yolda kaldığını söyledi.

Kar doğuda 1 metreyi aştı.

VAN’DA İŞ MAKİNESİNİN ÜZERİNE ÇIĞ DÜŞTÜ

Van'ın Saray ilçesinde yoğun kar ve tipi nedeniyle kapanan mahalle yollarını açmaya çalışan iş makinesinin üzerine çığ düştü. Van Büyükşehir Belediyesi karla mücadele ekipleri, olumsuz hava koşulları sonucu kapanan kırsal mahalle yollarının açılması için çalışmalarını sürdürüyor.

Saray ilçesine bağlı Turan-Koçbaşı yolunda karla mücadele çalışması yürüten iş makinesinin üzerine çığ düştü. Bir bölümü kar altında kalan iş makinesinde küçük çaplı hasar oluştu. Operatör Agit Künter, iş makinesinin camından çıkarak olaydan yara almadan kurtuldu. Bölgede çığ riski nedeniyle çalışmalara ara verildi.

Karın keyfini çocuklar çıkarttı.

ÇOCUKLARA EĞLENCE OLDU

Olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime bir gün ara verilen Kars'ta, çocuklar kızakla kayarak eğlendi. Kar ve tipi nedeniyle eğitime ara verilen Akyaka ilçesinde, çocuklar tahtadan ve bidondan yaptıkları kızaklarla kaydı. Çocuklardan Akif Yağcı, yoğun kar ve tipinin dinmesinin ardından kızaklarıyla kayağa koştuklarını söyledi. Yağcı, arkadaşlarıyla güzel zaman geçirdiklerini anlattı.

Kaynak: Anadolu Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...