Tgrt Haber

Sağanak sonrası İstanbul barajlarında son durum! Doluluk oranları açıklandı  

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
06 Eylül 2023 14:49 - Güncelleme : 06 Eylül 2023 15:21
Sağanak sonrası İstanbul barajlarında son durum! Doluluk oranları açıklandı  

Günlerdir kurak günler geçiren İstanbul, dün akşam saatlerinde etkisini gösteren sağanak yağış sonrası nefes aldı. Başakşehir, Arnavutköy ve Küçükçekmece'de etkili olan sağanak yağış sokakları göle döndürdü. Metrekareye düşen 125 kilogram yağış sonrası şehrin su ihtiyacını karşılayan barajlardaki doluluk oranları merak konusu oldu. Büyükçekmece, Elmalı ve Ömerli barajlarında son durum merak ediliyor. İşte 6 Eylül 2023 tarihli baraj doluluk oranları... 

Megakent İstanbul​'da son aylarda etkili olan kuraklık​ barajlardaki su seviyesi​ de alarm verme noktasına getirdi. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu​ tasarruf çağrısında bulundu, bahçe ve peyzaj sulama abonelerinin su kullanımlarının geçici olarak durdurulduğunu açıkladı. 

Dün akşam saatlerinden itibaren İstanbul'da etkili olan sağanak yağış İstanbulluların su krizine çözüm olması açısından yüzünü güldürdü.

Arnavutköy, Başakşehir ve Küçükçekmece'de metrekareye 125 kilogram yağış düştü ve birçok ev, işyerini su bastı. Sel sonrası 2 kişi hayatını kaybetti. 

İSTANBUL BARAJLARINDA SON DURUM? 

Yoğun yağış sonrası İstanbul'un su ihtiyacını karşılayan barajların doluluk oranları merak edildi. İSKİ verilerine göre barajların doluluk oranı 28.16 olarak ölçüldü. Geçen seni aynı tarihte bu oran yüzde 56,53 olarak ölçülmüştü. 

Barajların ikisinde doluluk oranları yüzde 10'un altına inerken, 4 barajda doluluk oranı yüzde 20’nin altına geriledi. Kentteki en dolu baraj yüzde 59.68 ile Ömerli barajı olurken 5.45 su seviyesi ile Pabuçdere barajı en düşük seviyede ölçüldü. 

Sağanak sonrası İstanbul barajlarında son durum! Doluluk oranları açıklandı  

YÜZDE 0.28 ARTTI 

Dün barajlardaki su doluluk oranı 27.88 iken bugün itibariyle bu rakam 0.28 artarak 28.16 oldu. 

Son yağışlarla birlikte, İstanbul'daki barajların doluluk oranları şöyle ölçüldü: 

  • Alibey Barajı yüzde 15.71
  • Büyükçekmece Barajı yüzde 6.76
  • Darlık Barajı yüzde 42.39
  • Istrancalar Barajı yüzde 37.43
  • Kazandere Barajı yüzde 10.32
  • Elmalı Barajı yüzde 17.98
  • Ömerli Barajı yüzde 59.68
  • Pabuçdere Barajı yüzde 5.45
  • Sazlıdere Barajı yüzde 12.89
  • Terkos Barajı yüzde 13.96 

 

 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...