Tgrt Haber

Son dakika! İsrail Büyükelçiliği'ne Şakir Özkan Torunlar atandı: Şakir Özkan Torunlar kimdir?

06 Ekim 2022 13:33 - Güncelleme : 06 Ekim 2022 14:07
Son dakika! İsrail Büyükelçiliği'ne Şakir Özkan Torunlar atandı: Şakir Özkan Torunlar kimdir?

Son dakika haberi: İsrail ile ilişkilerin normalleşmesinin ardından Türkiye’nin, Tel Aviv Büyükelçisi Şakir Özkan Torunlar oldu. Torunlar, 2010-2014 yılları arasında Kudüs Başkonsolosu ve Filistin Büyükelçiliği görevini üstlenmişti.

Geçtiğimiz günlerde İsrail, Türkiye Büyükelçisi olarak Irit Lillian'ı atamıştı. Karşılıklı atamalar sonucunda Şakir Özkan Torunlar da İsrail'in Türkiye Büyükelçisi olarak atandı. Bu atama 4 yıl sonra yapıldı. Peki İsrail'in Türk Büyükelçisi Şakir Özkan Torunlar kimdir, Şakir Özkan Torunlar nereli ve kaç yaşında? İşte detayları...

Şakir Özkan Torunlar kimdir? İsrail'le karşılıklı olarak yapılan büyükelçi atamaları sonucunda Şakir Özkan Torunlar, İsrail'in yeni Türk Büyükelçisi oldu. Peki Şakir Özkan Torunlar daha önce hangi görevlerde bulundu? İsraille politikaların sonrasında 4 yıl sonra ataması yapılam Büyükelçi Şakir Özkan Torunlar kaç yaşında, nereli? İşte tüm bu soruların cevabı!

ŞAKİR ÖZKAN TORUNLAR KİMDİR?

Irit Lillian, geçtiğimiz günlerde İsrail'in AnkaraBüyükelçisi olarak atanmıştı. Türkiye'den de karşı hamle geldi. Türkiye'nin, İsrail Büyükelçisi Şakir Özkan Torunlar olarak duyuruldu. 

Şakir Özkan Torunlar 1960 senesinde Mersin​'de hayata gelmiştir. Şakir Özkan Torunlar, 6 Ekim 2022 tarihinde İsrail Büyükelçisi olarak atandı. Şakir Özkan Torunlar TED Ankara Koleji'nden mezun olmuştur. Sonrasında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'ni 1982 senesinde bitirmiştir. Dışişleri Bakanlığı'na 1983 senesinde katılan Şakir Özkan Torunlar farklı dış görevlerini ifa etmiştir.
Ortadoğu Genel Müdür yardımcılığı ve Güvenlik İşleri Genel Müdür yardımcılığı görevlerinde bulunmuştur.

İSRAİL BÜYÜKELÇİSİ ŞAKİR ÖZKAN TORUNLAR DAHA ÖNCE HANGİ GÖREVLERDE BULUNDU?

2008-2010 senelerinde Bangladeş Büyükelçisi olmuş, 2010-2014 yılları içerisinde Kudüs Başkonsolosu olarak Filistin Büyükelçiliği görevini yürütmüştür. Mayıs 2021 tarihleri içerisinde Hindistan Büyükelçisi olmuştur. 2014 yılı itibarıyla Dışişleri Bakanlığı İkili Siyasi İşler (Güney Asya) Genel Müdürüdür. 17 Ocak 2017 - 2021 yılı itibarıyla Dış Politika Danışma Kurulu üyesidir. İngilizce ve Fransızca bilmektedir. Evli ve bir çocuk babasıdır.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...