Tgrt Haber

Şanlıurfa’da sağanak sele yol açtı: Araçlar ve insanlar metrelerce sürüklendi, her yer suya gömüldü! Yetkililerden 'evleri boşaltın' uyarısı geldi

15 Mart 2023 10:32 - Güncelleme : 15 Mart 2023 13:54

Son dakika haberi: Şanlıurfa’da dün akşam saatlerinden beri etkisini gösteren sağanak sele yol açtı. Onlarca araç sular altına kalırken sel suları otomobilleri metrelerce sürükledi. Şanlıurfa Valiliği, dere ve kanal yataklarından uzak durulmasını, bodrum katlarda yaşayanların ise evlerini boşaltmasını istedi. Dehşete düşüren görüntüler felaketin boyutunu gözler önüne serdi. Adıyaman, Şanlıurfa ve Malatya'yı etkileyen sel felaketinde 5 kişinin hayatını kaybettiği 3 kişinin ise kaybolduğu belirtildi. İşte yaşanan son gelişmeler ve ayrıntılar…

6 Şubat’ta meydana gelen depremin ağır yıkıma yol açtığı illerden biri olan Şanlıurfa​ bu sefer sele teslim oldu. Dün akşam saatlerinde etkisini artıran sağanak nedeniyle Eyyübiye ve Haliliye ilçeleri başta olmak üzere kentteki çok sayıda sokak ve cadde su altında kaldı. Gece boyunca etkili olan yağışların sabahın erken saatlerinde de şiddetini artırdı. Yollar ve caddeler göle dönerken dere ve kanal yataklarından uzak durulması konusunda yetkililer çağrıda bulundu.

YOL ÇÖKTÜ 

Şanlıurfa'da yaşanan sel​ sonrası Hilvan - Bozova yolu Ördek Köyü noktasında sel suları karayolunu yuttu. Görüntüler dehşete düşürdü.

Şanlıurfa’da sağanak sele yol açtı: Araçlar ve insanlar metrelerce sürüklendi, her yer suya gömüldü! Yetkililerden 'evleri boşaltın' uyarısı geldi

HASTANENİN YOĞUN BAKIM ÜNİTESİ BOŞALTILDI

Şanlıurfa'da sel felaketinden etkilenen Şanlıurfa 800 Yataklı Eğitim ve Araştırma Hastanesini su basınca çok sayıda itfaiye​ ve sağlık​ ekibi hastaneye yönlendirildi. Hastanenin Yoğun Bakım Ünitesi'nde tedavi gören hastalar hızlı bir şekilde çevre hastanelere sevk edilirken, hastane içerisindeki suyun tahliye edilmesine başlandı. İtfaiye ekipleri su tahliye çalışmalarını sürdürüyor.

ŞANLIURFA'DA 3 KİŞİ KURTARILDI

Şanlıurfa'da Köprülü Abide Kavşağı'nın alt geçidine dolan suda kalan 2 itfaiye görevlisi ve 1 kişi kurtarıldı. Bölgede dalgıç ekipleri de arama- kurtarma çalışmalarını sürdürüyor.

BAKAN SOYLU: HAYATINI KAYBEDENLERDEN BİRİ 1.5 YAŞINDA BEBEK

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, sağanak yağmurun sele döndüğü Adıyaman'ın Tut ilçesinde incelemelerde bulundu. Bölgede kayıp 3 kişinin bulunmasına yönelik yürütülen çalışmaları takip eden Bakan Soylu, son duruma ilişkin yetkililerden bilgi aldı. Bakan Soylu, gece başlayan yağışların sele döndüğünü ve aralarında biri 1,5 yaşında bebek 4 kişinin sel sularına kapıldığını ve bu kişilerden birisinin cansız bedenine ulaşıldığını söyledi. Bölgede kayıp kişilerin bulunmasına yönelik yoğun çalışma yürütüldüğünü anlatan Bakan Soylu, "25 kilometrelik bir alanda aralarında dalgıçların da bulunduğu 163 kişiden oluşan 10 ekip arama kurtarma çalışması yürütüyor" dedi.

VATANDAŞLARA ‘EVLERİ BOŞALTIN’ UYARISI

Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, sağanağın yol açtığı olumsuzlukları bertaraf etmek için kurum amirleriyle sahada çalışma yürüttüklerini belirtti. Şanlıurfa Valiliği, devam eden sağanak nedeniyle dere ve kanal yataklarına yakın evlerde ikamet eden vatandaşları, evlerini boşaltması konusunda uyararak, gerekmedikçe evlerinden ve güvenli alanlardan ayrılmamalarının önem arz ettiği belirtildi.

https://twitter.com/zabeyazgul/status/1635889253577048064

Valiliğin sosyal medya hesabından yapılan bir başka açıklamada ise, Şanlıurfa Eyyübiye Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi gören hastaların başka hastanelere sevk edildiğini, bu konuda gerekli tüm tedbirlerin alındığı belirtildi.

Şanlıurfa’da sağanak sele yol açtı: Araçlar ve insanlar metrelerce sürüklendi, her yer suya gömüldü! Yetkililerden 'evleri boşaltın' uyarısı geldi

BALIKLIGÖL TAŞTI!

Şanlıurfa'da sağanak sonucu tarihi Balıklıgöl yerleşkesinde de su taşkınları yaşandı. Kentte dün akşam saatlerinden itibaren etkisini sürdüren sağanak, merkez Eyyübiye ilçesinde bulunan tarihi Balıklıgöl yerleşkesinde su taşkınına sebep oldu. Suyun renginin de değiştiği gözlenen yerleşkenin çevresi, güvenlik amacıyla polis ekipleri tarafından güvenlik şeridiyle çevrildi.

Yerleşkede bulunan Ayn Zeliha Gölü'nde su seviyesi yaklaşık 2 metre yükseldi.

Şanlıurfa’da sağanak sele yol açtı: Araçlar ve insanlar metrelerce sürüklendi, her yer suya gömüldü! Yetkililerden 'evleri boşaltın' uyarısı geldi

EĞİTİME ARA VERİLDİ

Sağanak nedeniyle il genelinde tüm okul kademelerinde eğitim öğretime ara verildi. Kamu kurum ve kuruluşlarında hamile ve engelli görevlilerin de idareli sayılacağı belirtildi.

5 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ, 3 KİŞİ KAYIP

Sel felaketinin etkilediği Adıyaman, Malatya ve Şanlıurfa'da can kaybının 5'e yükseldiği ifade edilirken 3 kişinin ise kaybolduğu belirtildi. 

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...