Tgrt Haber

Şebnem Korur Fincancı tutuklandı

Editör: Murat Makas / Kaynak: İHA
27 Ekim 2022 16:06 - Güncelleme : 27 Ekim 2022 16:14
Şebnem Korur Fincancı tutuklandı

Son dakika haberi: Türk Tabipleri Birliği Başkanı Şebnem Korur Fincancı, 'terör örgütü propagandası yapmak' suçundan tutuklanarak Sincan Kapalı Kadın Cezaevine gönderildi.

Türk Tabipleri Birliği Başkanı Şebnem Korur Fincancı​, “terör örgütü propagandası yapmak” ve "Türk milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devletini, devletin kurum ve organlarını aşağılama" suçlamasıyla İstanbul’da gözaltına alındı. Sorgulanmak üzere Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi'ne götürülen Fincancı'nın emniyetteki sorgusu sona ermiş, adliyeye sevk edilmişti.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Soruşturma Bürosu tarafından yürütülen soruşturma kapsamında Fincancı'nın İstanbul’daki evinde arama yapıldı. Aramada Fincancı'nın kütüphanesinde örgütsel bir kitap ile tabanca ve kaleşnikof mermileri ele geçirildi.

Şebnem Korur Fincancı tutuklandı

''GÖREVİNE SON VERİLSİN'' TALEBİ

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı ayrıca Türk Tabipler Birliği Başkanı Rasime Şebnem Korur Fincancı ile birlikte TTB yönetiminin de görevden alınması için Ankara Sulh hukuk mahkemesine talepte bulundu.

FİNCANCI NE DEMİŞTİ?

Şebnem Korur Fincancı, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) terör operasyonlarında ''kimyasal silah kullandığını'' iddia etmesi nedeniyle tepkilerin odağı haline gelmişti.

‘KİMYASAL SİLAH YOK’

Fincancı’nın iddiaları sonrası Milli Savunma Bakanlığı (MSB) yaptığı açıklamada bu iddiaları yalanlamıştı. MSB’nin açıklamasında, TSK envanterinde kimyasal silah bulunmadığı bildirilmişti.

TUTUKLANDI

TBB Başkanı Şebnem Korur Fincancı, 'terör örgütü propagandası yapmak' suçundan tutuklama talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edilmişti.

İstanbul​'da gözaltına alınarak Ankara ya getirilen Şebnem Korur Fincancı çıkarıldığı Ankara Adliyesi 3. Sulh Ceza hakimliğince tutuklanarak Sincan Kapalı Kadın Cezaevine gönderildi.

Kaynak: İHA
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
mehmet Erbeden 27 Ekim 2022 18:01

demokraside bir yere kadar bu demek degil ki herkez her şeyi konuşacak iftira yalan vurdum duymazlık delilsiz konuşma vs disiplin itaat milletin bekası devletin varlıgı her şeyin üzerinde olmalı devlet de şefkatli adil olmalı MHMETCİĞİMİZN sonuna kadar yanındayız

Nebil27 Ekim 2022 17:48

Tűrk devletinin ekmegini yeyip tùrk askerinin gölgesine sıgınıp ona saldıranların iki cihanda yùzù gùlmesin

Sonraki Haber Yükleniyor...