Tgrt Haber

Pençe-Kilit'ten yürek yakan haber: 6 askerimiz daha şehit oldu

Editör: Onur Kaya / Kaynak: TGRT Haber
23 Aralık 2023 18:52 - Güncelleme : 23 Aralık 2023 22:11
Pençe-Kilit'ten yürek yakan haber: 6 askerimiz daha şehit oldu

Son dakika haberi: Milli Savunma Bakanlığı, Pençe Kilit bölgesindeki operasyonlarda 6 askerimizin daha şehit olduğunu duyurdu. Böylece son 2 günde şehitlerimizin sayısı 12'ye yükseldi. 4 şehirden kalkan jetlerin operasyona devam ettiğini bildiren MSB, 16 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

Irak​'ın kuzeyinde teröristlere yönelik gerçekleştirilen Pençe-Kilit Operasyonu​ bölgesinden bir acı haber daha geldi. Üs bölgesine sızmaya çalışan PKK​'lı teröristlerle girilen çatışmada 6 askerimiz daha şehit oldu.

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), hain saldırıya ilişkin açıklama yaptı. Bakanlığın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

"Pençe-Kilit Harekâtı bölgesinde 23 Aralık 2023 tarihinde bir üs bölgemize sızmaya çalışan teröristlerle çıkan çatışmada altı kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, bir kahraman silah arkadaşımız da yaralanmıştır.

Çatışmada ilk belirlemelere göre 13 terörist etkisiz hale getirilmiştir. Bölgede temas devam etmektedir. Belirlenen hedeflere yönelik ani hava harekâtları da icra edilmektedir.

Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır, yaralılarımıza da acil şifalar dileriz."

https://twitter.com/tcsavunma/status/1738587753019785515

2 GÜNDE 12 ŞEHİT

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) dün akşam yaptığı açıklamada, Irak'ın kuzeyindeki Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde 6 askerimizin şehit olduğu bildirilmişti. Dünkü hain saldırının ardından bugün de sızma girişiminde bulunan PKK'lı teröristlerle girilen çatışmada 6 askerimiz daha şehit oldu. Bakanlığın, yaptığı son açıklamayla birlikte iki günde şehitlerimizin sayısı 12'ye yükselmiş oldu.

ŞEHİTLERİMİZİN KANI YERDE KALMADI

Bölgede sıcak temasın devam ettiğini açıklayan MSB, bugünkü Za-Metina bölgesine sızma girişiminin engellendiğini bildirdi. Terör sığınaklarının ağır bombardıman altında olduğunu açıklayan MSB, 4 şehirden kalkan jetlerin ağır tipi ve sisli havaya rağmen harekata devam ettiğini duyurdu.

Bugünkü operasyonlarda öldürülen terörist sayısı 16'ya yükseldi. MSB'den yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Pençe-Kilit Harekât bölgesinde kahraman silah arkadaşlarımızı şehit eden teröristlere yönelik operasyonlarımız etkili şekilde sürüyor. Mehmetçiklerimizin bölgede etkisiz hâle getirdiği terörist sayısı 16’ya yükseldi. Şehitlerimizin kanını yerde bırakmadık, bırakmayacağız!"

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: GERİ ADIM ATMAYACAĞIZ

Hain saldırının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan taziye mesajı yayınladı. Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda terörle mücadele konusunda kararlılık vurgusu yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, hainlerden döktükleri kanın hesabının misliyle soruştuğunu belirtti. Erdoğan'ın paylaşımı şöyle:

"Irak’ın kuzeyinde bölücü hainler tarafından gerçekleştirilen saldırılarda şehit olan kahraman askerlerimize Allah’tan rahmet; ailelerine, yakınlarına ve milletimize başsağlığı diliyorum. Şehitlerimizin ruhu şâd, mekanları cennet, makamları âli olsun.

Bölücü alçaklardan döktükleri kanın hesabı misliyle sorulmuştur ve sorulmaktadır. Terörü kaynağında kurutma stratejimizi uygulamayı son terörist de bertaraf edilene kadar kararlılıkla sürdüreceğiz.

Türkiye, ne pahasına olursa olsun Irak’ın veya Suriye’nin kuzeyinde bir terör yapılanmasına müsaade etmeyecektir. Emperyalistlere taşeronluk yapan kiralık katil sürüleriyle mücadelemizden kesinlikle geri adım atmayacağız. Hem eli kanlı caniler hem de bölücü örgüte destek verenler bölgemizin geleceğinde teröre yer olmadığını er ya da geç anlayacaklardır.

Sınırlarımız içinde ve dışında teröristlere nefes aldırmayan tüm güvenlik güçlerimize yüce Allah’tan muvaffakiyetler niyaz ediyorum. Allah kahraman askerlerimizi muzaffer eylesin."

https://twitter.com/RTErdogan/status/1738622300566520232

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Metin Göl 23 Aralık 2023 19:18

KUZEY IRAKI YIKIN ARTIK EY SİLAHLI KUVETLERIMIZ TAŞ TAŞ ÜSTÜNDE BIRAKMAYIN. YETER ARTIK YÜREKLERIMIZ YNMASIN ARTIK

Sonraki Haber Yükleniyor...