Tgrt Haber

Son dakika! PKK'ya 'turuncu darbe'! Biri arananlar listesinde 4 terörist etkisiz

12 Ağustos 2023 14:05 - Güncelleme : 12 Ağustos 2023 15:07

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 11 güvenlik görevlisinin şehit edildiği 5 saldırıya katılan, 1’i turuncu kategoride olmak üzere 4️ teröristin etkisiz hale getirildiğini duyurdu. Operasyonda örgüte yardım ve yataklık eden 8 kişi de gözaltına alındı.

Bitlis​ İl Jandarma​ Komutanlığımızca yapılan istihbarat çalışması sonucunda Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı ile Bitlis İl Jandarma Komutanlığı ile ortaklaşa yapılan operasyonda 4 terörist etkisiz hale getirilirken, örgüte yardım ve yataklık yapan 8 kişi gözaltına alındı. 

ÖRGÜTE YATAKLIK EDEN 8 ŞÜPHELİYE GÖZALTI

Operasyonu Twitter hesabından duyuran İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "Hava Kuvvetleri Komutanlığı uçakları, Atak Taarruz Helikopterleri ve J-SİHA desteğinde, Bitlis Söğütlü kırsalında, JÖH, Jandarma Komando ve Güvenlik Korucusu Timlerinin katılımı ile gerçekleştirilen Şehit Güvenlik Korucusu Mehmet Yılgın operasyonu kapsamında 4 terörist silahlarıyla birlikte etkisiz hale getirildi; terör örgütü mensuplarına yardım ve yataklık yapan 8 şahıs gözaltına alındı" dedi. 

️Teröristlerin Bitlis’te 2015-2021 yılları arasında, 11 güvenlik görevlisinin şehit edildiği ve 19 güvenlik görevlimizin yaralandığı 5 eyleme katıldıkları tespit edildi.

Teröristlerden biri Terör Arananlar listesinde Turuncu kategoride yer alan Agit kod adlı Veysi Aydemir.

Bakan Yerlikaya operasyonun görüntülerini de sosyal medya hesabından paylaştı...

https://twitter.com/AliYerlikaya/status/1690317037866754048

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...