Tgrt Haber

Şehrin göbeğinde 'utandıran' görüntü: Envaiçeşit atık var

Editör: Rümeysa Kaya / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
03 Temmuz 2024 12:56 - Güncelleme : 03 Temmuz 2024 14:45

Kocaeli'de Sanayi Mahallesi'nde bulunan boş arazi ve yollar adeta çöp sahasına döndü. Envaiçeşit atığın bulunduğu alanlar hem sağlığı tehdit ediyor hem de görüntü kirliliğine sebep oluyor.

Kocaeli'nin İzmit ilçesinde Sanayi Mahallesi'ndeki bazı alanların boş olduğunu fırsat bilen hurdacılar kamyonlarla çöp bırakıyor. Atıklardaki demirleri çıkarabilmek için ise yangın çıkarıyorlar.

Şehrin göbeğinde 'utandıran' görüntü: Kimse önlem almıyor - 1. Resim

Şehrin merkezinde bulunan bu çöpler hem görsel kirlilik oluşturuyor hem de çevre sağlığını tehdit ediyor. Yetkililere defalarca şikayette bulunduklarını ifade eden vatandaşlar, bu konunun çözüme kavuşmasını istiyor.

Şehrin göbeğinde 'utandıran' görüntü: Kimse önlem almıyor - 2. Resim

"ÇÖZÜM BULUNAMIYOR"

Sanayi Mahallesi'nde esnaflık yaptığını söyleyen Levent Aykut Yıldız, "Uzun yıllardır hurdacılar çöpleri bu bölgeye atıyor. Daha önce belediyeye şikayette bulunduk ama çözüm bulunamıyor. Eğer belediye bu işi çözemiyorsa Valiliğin el atmasını istiyoruz. Bakanlıktaki yetkili kişilerin sanayi bölgesindeki çöp yığınına çözüm bulmasını istiyoruz. Dönem dönem temizleniyor ama yine bölge çöplüğe dönüyor. Anayollara da çöp bırakıyorlar" dedi.

Şehrin göbeğinde 'utandıran' görüntü: Kimse önlem almıyor - 3. Resim

"BURAYI ÇÖP SAHASI ZANNEDİP ÇÖPÜNÜ BIRAKANLARDA OLUYOR"

Yıldız, boş alanların hurdacıların uğrak noktası haline geldiğini ifade ederek, "Para etmeyen hurda parçalarını buraya atıyorlar. Burayı çöp sahası zannedip çöpünü bırakanlarda oluyor. Hurdaları almak için ateş yakıyorlar ve yangın çıkarıyorlar. İtfaiye yangını söndürüyor ama soruna çözüm bulunamıyor. İnşallah kimsenin canı yanmadan, can ve mal kaybına yol açmadan soruna çözüm bulunur" diye konuştu.

Şehrin göbeğinde 'utandıran' görüntü: Kimse önlem almıyor - 4. Resim

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...