Tgrt Haber

Sel sonrası dere taştı, işçiler çatıda mahsur kaldı: Çok üşüyorum

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
28 Eylül 2023 21:15 - Güncelleme : 28 Eylül 2023 21:28

İstanbul'u etkileyen şiddetli yağışlar, Arnavutköy ilçesinde dere taşmasına yol açtı. Selden sonra, mermer ve mobilya üretimi yapan bir atölyede çalışan 7 işçi, su baskını nedeniyle mahsur kaldı. Bir işçi, kardeşiyle görüntülü konuşurken donma tehlikesi geçirdiğini belirtti, ancak kardeşi onu teselli etti. Olay yerine ulaşan AFAD ve belediye ekipleri, mahsur kalan işçileri kurtardı. 

İstanbul​'da etkili olan sağanak yağış​ dereleri taşırdı. Arnavutköy Hacımaşlı Mahallesi'nde bulunan dere şiddetli yağış nedeniyle taştı. Bölgede mermer ve mobilya imalathanesi olarak kullanılan 2 binada işçiler mahsur kaldı. 

BİNANIN ÇATISINA ÇIKIP YARDIM İSTEDİLER

Binaların çatısına çıkan 7 işçi, itfaiyeyi arayarak yardım istedi. Olay yerine itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Ancak suyun debisinin yüksek olması nedeniyle ekipler işçilere müdahale edemedi. İşçileri kurtarmak için bölgeye helikopter istendi.

"PARMAKLARIM DONDU" 

Mahsur kalan işçilerden bir tanesi kardeşiyle görüntülü konuştu. Konuşma sırasında mahsur kalan vatandaş, "Çok üşüyorum parmak uçlarım dondu. Diğer arkadaşları halat çekerek kurtarmaya çalışıyorlar" diye konuştu. 

"HELİKOPTERE GEREK KALMADAN KURTARILDILAR"

Arnavutköy Kaymakamı Mahmut Hersanlıoğlu konu ile ilgili yapmış olduğu açıklamada, "7 vatandaşımız fabrika çatısında mahsur kalmıştı. Onlar itfaiye, belediye ve AFAD ekiplerinin koordinasyonunda kurtarıldılar. Bu arada helikopterle ilgili valimiz talimatıyla havalanmıştı gerek kalmadan işçiler kurtarıldı. İtfaiye ekipleri AFAD ekipleriyle birlikte istasyon kurdular. Çok şükür sağ salim kurtuldular. Arnavutköy'de de şu anda su basan yerler var. Sahada arkadaşlar çalışmalarına devam ediyor. Bilgiler bir kaç saat içinde netleşecek" dedi. 

 

 

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...