Tgrt Haber

Sel ve su baskınlarından etkilenen ailelere 15 bin TL yardım ödemesi yapılacak

06 Eylül 2023 11:30 - Güncelleme : 06 Eylül 2023 12:03

İstanbul'dan selin yaraları sarılıyor. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sel ve su baskınlarından etkilenen ailelere hane başına; AFAD’dan 10 bin TL, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından 5 bin TL olmak üzere toplam 15 bin TL yardım ödemesi yapılacağını söyledi.

İstanbul'un Arnavutköy, Başakşehir​ ve Küçükçekmece​ ilçelerinde etkili olan kuvvetli yağışın ardından yaralar sarılmaya başlandı. İstanbul'da Valilik koordinasyonunda kaymakamlıklar tarafından sel ve su baskınlarından olumsuz etkilenen yerlerin zarar tespit çalışmaları sürüyor. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul'da AFAD ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından selden mağdur olan ailelere destek ödemesi yapılacağının müjdesini verdi.

İstanbul'da sel nedeniyle birçok yerde hasar meydana geldi.

BAKAN YERLİKAYA: 15 BİN TL YARDIM YAPILACAK

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya yaptığı açıklamada, “İlk etapta sel ve su baskınlarından etkilenen ailelerimize hane başına; AFAD’dan 10 bin TL, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından 5 bin TL olmak üzere toplam 15 bin TL yardım ödemesi yapılacaktır. Rabbim her türlü afetten ülkemizi ve milletimizi korusun” ifadelerine yer verdi.

https://twitter.com/AliYerlikaya/status/1699338551006056806

Öte yandan selin vurduğu yerde ekiplerin koordineli çalışmaları devam ediyor.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...