Tgrt Haber

Depremin 6. gününde enkazdan güzel haberler peşpeşe geldi: İşte inanılmaz kurtuluşlar

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: TGRT HABER, AJANSLAR
11 Şubat 2023 15:05 - Güncelleme : 12 Şubat 2023 05:03

Türkiye 6 Şubat sabahına Kahramanmaraş'taki 7.7 ve7.6 büyüklüğündeki deprem felaketiyle uyandı. Türkiye'nin Güney'inde etkili olan bu sarsıntı binlerce on binlerce kişinin ölümü ile sonuçlandı. AFAD'ın açıkladığı son bilgilere göre, ölü sayısı 21 bini aşarken arama kurtarma çalışmaları ise canhıraş devam ediyor. Depremin üstünden 6 gün geçmesine rağmen enkaz altından umutlu haberler geliyor. 128. saatte minik bir bebek ve Rümeysa isimli genç kız sağ olarak kurtarıldı. Depremin 129. saatinde ise 4 kişi daha enkaz altından çıkarılarak ambulansa sevk edildi. 131. saatteki kurtuluş haberi ise Gaziantep'teki 4 yaşında Şengül'den geldi. Depremin 132. saatinde Kahramanmaraş'ta bir kız çocuğu yaralı olarak kurtarıldı. 133. saatte ise Ülkü isimli genç kız ve Hatay'da 2 yaşındaki Aliye Dağlı uzun uğraşlar sonucunda enkazdan sağ olarak çıkarılmayı başardı. 135'inci saate girildiğinde 16 yaşındaki Hedil Dibo, UMKE ekipleri tarafından enkaz altından çıkarıldı. Felaketin 136. saatine gelindiğinde Antakya'da 52 yaşındaki bir vatandaş sağ olarak çıkarıldı. 7 yaşındaki İsra Tehalmi, depremin 136. saatinde Defne'deki enkazdan sağ olarak kurtarıldı. 137'incı saatte Kahramanmaraş'taki 3 kişilik bir aile sağ olarak kurtarıldı. 138. saatte Kahramanmaraş'tan Abdülkerim Renun ve eşi Senem Renun enkazdan sağ şekilde çıkartıldı.140'ıncı saatin umudu Hamza bebek oldu. Enkaz altında ağlama sesi duyulan bebeği arama kurtarma ekipleri sağ salim çıkardı.

Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki iki deprem, 10 ilde ağır hasara yol açtı. Depremde acı bilanço ağırlaşırken AFAD'ın açıkladığı son bilgilere göre, ölü sayısı 21 bin 848, yaralı vatandaşların sayısı ise 80 bin 104 oldu. Depremden etkilenen 10 ilde arama-kurtarma çalışmaları sürerken, 129 ve 131. saatte Gaziantep​ ve Hatay​'dan mutlu haberler geldi.

Ekipler, aralarında çocukların da olduğu aileleri enkazdan sağ çıkarmayı başardı. Son olarak 132. saatte Kahramanmaraş'ta bir kız çocuğu enkazdan yaralı olarak kurtarıldı. Ayrıca 121. saatte Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesindeki enkazda sağ olduğu tespit edilen 24 yaşındaki Ülkü isimli genç kız da uzun saatler süren çalışmalar sonucunda 133. saatte enkazdan kurtarıldı. Sağlık durumunun iyi olduğu belirtilen Ülkü'nün, montunu kendi kendine çıkarabildiği öğrenildi. 

 132. SAATTE BİR KURTULUŞ DAHA 

142’inci saatinde 32 yaşındaki Meltem öğretmen 8 katlı binanın enkazından sağ olarak kurtarıldı. Genç öğretmenin kendisini kurtaran ekiplerden ilk isteği çay oldu.  

140. SAATTE HAYATA YENİDEN MERHABA  

Kahramanmaraş'ta yıkılan bir binanın enkazından 27 yaşındaki Muhammed isimli bir vatandaş sağ olarak çıkarıldı. Depremden 140 saat sonra kurtarılan Muhammed, bölgedekilere el sallayarak selam verdi.

Depremin 6. gününde enkazdan güzel haberler peşpeşe geldi: İşte inanılmaz kurtuluşlar

140. SAATE HAMZA BEBEK UMUT OLDU 

Depremin 140'ıncı saatinde zamanla yarışta enkaz altından sağ olarak kurtarılan 7 aylık Hamza bebek umudun adı oldu. Hatay’da enkaz altında bir bebeğin ağladığını duyan ekipler hemen harekete geçti. 7 aylık olduğu ve isminin Hamza olduğu öğrenilen bebek, enkazdan sağ olarak çıkarıldı. 

138. SAATTE BİR KİŞİ DAHA ENKAZDAN ÇIKARILDI

Kahramanmaraş'ta yıkılan Buse Apartmanı'nda 3. kattan 7. kata kadar açılan koridordan kurtarılan Abdülkerim Renun, enkazdan sevinç gözyaşlarıyla çıktı. Kendisini kurtaran ekibin elini öpen 67 yaşındaki Renun, sedyedeyken el sallayarak ambulansa götürüldü. Abdülkerim Renun'un eşi Senem Renun da arama-kurtarma ekiplerinin büyük özverisiyle enkaz altından sağ şekilde çıkarıldı.  

Depremin 6. gününde enkazdan güzel haberler peşpeşe geldi: İşte inanılmaz kurtuluşlar

137. SAATTE 3 KİŞİLİK AİLEDEN GÜZEL HABER 

Kahramanmaraş'ta 3 kişilik bir aileden mutlu haber geldi. Celal Taşan, Ensar Taşan ve Yasemin Taşan, arama-kurtarma ekiplerinin çalışmasıyla apartman enkazından sağ olarak çıkartıldı. 

Depremin 6. gününde enkazdan güzel haberler peşpeşe geldi: İşte inanılmaz kurtuluşlar

136. SAATTE İKİ KURTULUŞ   

Antakya Rüstem Tümer Paşa Caddesi'ndeki bir binanın enkazında sabah saatlerinden itibaren çalışma yürüten ekipler, göçük altından ses almaya çalıştı. Zamana karşı yarışan ekipler tarafından 136 saat sonra yıkıntıların altından kurtarılan ve isminin Abdullatif olduğu öğrenilen 52 yaşındaki kişi, sağlık personelince hastaneye kaldırıldı. 136. saatte bir güzel haber de Hatay Defne'den geldi. 7 yaşındaki İsra Tehalmi, depremin 136. saatinde enkazdan sağ olarak kurtarıldı. 

135. SAATTE UMUT DOLU HABERLER GELİYOR 

Kahramanmaraş'ta depremin 6. gününde inanılmaz bir kurtuluşa daha tanıklık edildi. 4 katlı bir apartmanın birinci katında enkazın altında kalan 16 yaşındaki Hedil Dibo, 135. saatte UMKE ekipleri tarafından kurtarıldı. Enkazdan çıkarıldıktan sonra damar yolu açılan ve serum takılan genç kız, sedyeye alınarak ambulansa sevk edildi. Ekiplere çekim istemediğini belirten Hedil, yardımlarından ötürü herkese teşekkür etti. 

Depremin 6. gününde enkazdan güzel haberler peşpeşe geldi: İşte inanılmaz kurtuluşlar

SAATLER SONRA ÜLKÜ ENKAZDAN ÇIKARILDI

24 yaşındaki Ülkü Melisa, Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde depreme markette yakalanmıştı. Enkaz altında sağ olduğu tespit edilen Ülkü Melisa, ekiplerin saatler süren çabası sonrası 133. saatte enkazdan kurtarıldı. Kurtarma ekibi ise Ülkü Melisa'yı ambulansa taşıdıktan sonra birbirine sarılarak sevinç gözyaşları döktü. 

Hatay Antakya'da da, depremin 133'üncü saatinde 2 yaşındaki Aliye Dağlı enkazdan sağ olarak çıkarıldı.  

KÜÇÜK NEHİR VE AİLESİNDEN DE GÜZEL HABER

Çöken binanın altında kalan 11 yaşındaki Nehir, ekipleri sıkı çalışmasının ardından sağ olarak çıkarıldı. Minik Nehir, ekipler tarafından ambulansa bindirildikten sonra en yakın sağlık kuruluşuna yönlendirildi. Bilinci açık olan ve kendisine ulaşıldığında su isteyen küçük kız ambulansa bindirilirken, ismini soran ekiplere Nehir Narlı cevabını verdi. Küçük kız ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Arama-kurtarma ekiplerinin enkazdaki çalışmalarını devam ediyor. Nehir'in çıkarıldığı enkazda iki kişiyle daha iletişime geçildiğini aktardı. Nehir'in annesi Şule ve babası Derviş Narlı da enkazdan sağ çıkarıldı. 

Depremin 6. gününde enkazdan güzel haberler peşpeşe geldi: İşte inanılmaz kurtuluşlar

132. SAATTE KAHRAMANMARAŞ'TAN İYİ HABER

Deprem sonrası arama kurtarma çalışmaları sürerken, 132. saate ulaşıldığında Kahramanmaraş'ta bir kız çocuğu enkazdan yaralı olarak kurtarıldı. Ekiplerin aynı enkaz bölgesinde çalışmalarının sürdüğü öğrenildi.

131 SAAT SONRA MUTLULUĞUN ADI ÇOCUKLAR! 

131. saatte Gaziantep'in İslahiye ilçesinde Kardelen Apartmanı'nın enkazında sağ olduğu tespit edilen Karabacak Ailesi'nden 4 yaşında Şengül adındaki çocuk, arama kurtarma ekipleri tarafından kurtarıldı. Şengül'ün hemen ardından babası da enkazdan sağ olarak kurtarıldı. 

Aynı saatte Hatay Belen'de Cansuyu Derneği ekipleri, İrem isimli bir çocuğunu da enkaz altından sağ olarak kurtarmayı başardı.

Depremin 6. gününde enkazdan güzel haberler peşpeşe geldi: İşte inanılmaz kurtuluşlar

129. SAATTE 4 KİŞİ KURTULDU

Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde, afetin 129. saatinde biri çocuk 4 kişi daha enkazdan sağ olarak çıkarıldı. Ses gelmesi üzerine enkaza yoğunlaşan ekipler, yıkıntı altında bulunan biri çocuk 4 kişiyle iletişim kurdu. Yapılan çalışmanın ardından kişiler, enkazdan yaralı olarak çıkarıldı. Depremin 129. saatinde enkazdan çıkarılan 4 kişi, ambulansla hastaneye kaldırıldı. 

Depremin 6. gününde enkazdan güzel haberler peşpeşe geldi: İşte inanılmaz kurtuluşlar

128. SAATTE ADIYAMAN'DA ENKAZ ALTINDAN SES VEREN RÜMEYSA DA KURTARILDI

Adıyaman'da da, afetin 128. saatinde bir kişi enkazdan sağ çıkarıldı. Ses gelmesi üzerine enkaza yoğunlaşan ekipler, yıkıntı altında bulunan Rümeysa isimli bir kızla iletişim kurdu. Yapılan çalışmanın ardından genç kız, enkazdan yaralı olarak çıkarıldı. Depremin 128. saatinde enkazdan çıkarılan Rümeysa, ambulansla hastaneye kaldırıldı.  

128. SAATTE BİR BEBEK DAHA KURTARILDI 

Kahramanmaraş'ta çöken bir binada 128 saat sonra bir bebek daha sağ olarak kurtarıldı. Ambulansa bindirilerek hastaneye kaldırılan minik çocuk kendisine ilk müdahalede bulunan sağlık görevlisinin elini emdi. İzleyenleri ağlatan o anlar sosyal medyada kısa sürede yayıldı.  

KAHRAMANMARAŞ DEPREMİNDE SON DURUM

Kaynak: TGRT HABER, AJANSLAR
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
deigianeolivas969@gmail.com11 Şubat 2023 19:06

Hello

Sonraki Haber Yükleniyor...