Tgrt Haber

Sıcaklıklar düştü, mevsimin ilk karı yağdı! Dağın zirvesi bembeyaz oldu

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
03 Ekim 2024 09:53 - Güncelleme : 03 Ekim 2024 09:54
Sıcaklıklar düştü, mevsimin ilk karı yağdı! Dağın zirvesi bembeyaz oldu

Türkiye genelinde sıcaklıkları düşmesiyle birlikte yüksek kesimlerde kar yağışı görülmeye başlandı. Erzurum Palandöken dağının ardından Ardahan'ın da yüksek kesimlerinde kar yağışı etkili oldu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün (MGM) günler öncesinden uyardığı soğuk hava dalgası Türkiye'yi etkisi altına almış durumda... Birçok bölgede sıcaklıklar 10 derece birden düştü. Sıcaklıkların ani düşüşünün ardından yüksek kesimlerde kar yağışı başladı.

Ardahan'da bir haftadır devam eden sağanak yağışlar, yüksek bölgelerde kar yağışına dönüştü. Posof ilçesini çevreleyen dağlar, gece yağan karla birlikte beyaz bir örtüyle kaplandı.

Hava sıcaklığının iyice düştüğü Posof'ta, dün gece yağan yağmurun ardından yüksek noktalarda kar birikti.

Sıcaklıklar düştü, mevsimin ilk kar yağdı! Dağın zirvesi bembeyaz oldu - 1. Resim


DAĞIN ZİRVESİ KARLA KAPLANDI

Posof'ta yer alan 2 bin 550 metre yüksekliğindeki Ilgar Dağı ve Posof ile Artvin'in Şavşat ilçesi arasında bulunan 3 bin 160 metre yüksekliğindeki Arsiyan Dağı'nın zirveleri karla kaplanmış durumda.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...