Tgrt Haber

Şile sahilinde alarm! SAS ekipleri harekete geçti, plaj boşaltıldı

Editör: Onur Kaya / Kaynak: TGRT Haber / İHA
31 Temmuz 2023 14:35 - Güncelleme : 31 Temmuz 2023 16:40

İstanbul Şile sahiline giden bir vatandaş, denizde top mermisi görünce durumu jandarmaya bildirdi. İhbar üzerine bölgeye gelen ekipler plaja girişi yasaklarken sahil tamamen boşaltıldı. Denize dalan SAS ekipleri 30'a yakın top mermisi tespit etti.

İstanbul'un Şile​ ilçesinde sahile giden bir vatandaş denizde ürküten bir manzarayla karşılaştı. Çok sayıda top mermisi gören vatandaş, durumu hemen yetkililere bildirdi. İhbar üzerine bölge boşaltıldı.

30'A YAKIN TOP MERMİSİ

İhlas Haber Ajansı'nın haberine göre; olay geçtiğimiz günlerde Şile​ ilçesinin Sofular köyündeki halk plajında yaşandı. Yüzmek için denize giren bir vatandaş denizde 30'a yakın patlamamış top mermisi gördü. Korku içinde denizden çıkan vatandaş, telefonla jandarma​ ekiplerine haber verdi. Olay yerine çok sayıda jandarma​ ve İtfaiye ekibi yönlendirildi. Olay yerine gelen jandarma​ ekipleri yüzmeye gelen vatandaşları denizden ve plajdan uzaklaştırdı.

SAS EKİPLERİ PATLATACAK

Jandarma​ ekipleri tarafından Sofular Halk Plajı boşaltıldıktan sonra alana girişler yasaklandı. Jandarma​ ekipleri tarafından Sualtı Savunma Grup Komutanlığına (SAS) ekiplerine haber verildi. Olay yerine gelen ekipler denize dalarak top mermisinin olduğu yeri işaretledi. 30'a yakın patlamamış top mermisi salı ya da çarşamba günü kontrollü olarak patlatılacak.

Şile'de sahilde bulunan 30'a yakın mayın ekipleri harekete geçirdi

DALGALARLA SÜRÜKLENDİ

Olay yerinde ve denizin içinde araştırma yapan jandarma​ ve Sualtı Savunma Grup Komutanlığı (SAS) ekipleri patlamamış top mermisinin eski zamanlara ait olduğunu tespit ederken, ilk belirlemelere göre dalgalarla Şile​ sahiline kadar geldiği tahmin ediliyor.

Kaynak: TGRT Haber / İHA
Sonraki Haber Yükleniyor...