Tgrt Haber
CANLI ANLATIM

Son dakika | Sinan Ateş davasında üçüncü duruşma! Tetikçinin avukatı, suçu Ateş'in arkadaşlarına attı

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: tgrthaber.com
03 Temmuz 2024 09:15 - Güncelleme : 03 Temmuz 2024 17:33
Son dakika | Sinan Ateş davasında üçüncü duruşma! Tetikçinin avukatı, suçu Ateş'in arkadaşlarına attı

Ankara'da Eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş'in suikast sonucu öldürülmesine ilişkin 22 sanığın yargılandığı dava devam ediyor. Avukat Serdar Öktem ve diğer sanıkları savunma yaptığı dünkü duruşma oldukça gergin geçmişti. Bugün gerçekleşen duruşmada; mahkeme başkanı siyasilerin duruşma düzenini bozması durumunda bunun 'siyasi bir müdahale' olarak kabul edileceğini belirtti. Sanıklardan Doğukan Çep, Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Buradayım be buradayım. Vallahi de billahi de sonuna kadar mücadele edeceğim. Buradayım" sözlerine atıfta bulunarak "Buradayım” diye seslendi. Ayrıca tetikçi Eray Özyağcı'nın avukatı Ziynettin Aktürk, Ateş'in arkadaşlarını suçladı. Aktürk, Ateş’in kafasına sıkılan merminin bu kişilerin silahından çıkmış olduğunu iddia etti. İşte Sinan Ateş davasına ilişkin yaşanan son dakika gelişmeler...

Canlı Anlatım Özeti
  • DURUŞMA YARINA ERTELENDİ
  • "ARAÇLAR ÖKTEM’İN KONTROLÜNDE DEĞİLDİ"
  • SİNAN ATEŞ'İN ANNESİ HASTANEYE KALDIRILDI
  • "BU DAVA KİM VURDUYA GİDERSE ÜLKE KAYBEDER"
  • DOĞUKAN ÇEP'TEN 'KILIÇDAROĞLU' TAKLİDİ
  • SUÇU ATEŞ'İN YANINDAKİLERE ATTI
  • MAHKEME BAŞKANI UYARDI: SİYASİ MÜDAHALE OLARAK KABUL EDERİM
  • ALİ BABACAN DA DURUŞMAYI TAKİP EDİYOR
  • SİNAN ATEŞ DAVASINDA ÜÇÜNCÜ DURUŞMA!
  • SİNAN ATEŞ DAVASININ İKİNCİ DURUŞMASINDA NE OLDU?
  • SİNAN ATEŞ DAVASININ İLK DURUŞMASINDA NE OLDU?

03.07.2024 17:00

DURUŞMA YARINA ERTELENDİ

Duruşmanın öğleden sonraki bölümü sanık avukatlarının savunmalarıyla tamamlandı. Duruşma yarına ertelendi.


03.07.2024 16:30

"ARAÇLAR ÖKTEM’İN KONTROLÜNDE DEĞİLDİ"

Avukat Serdar Öktem’in avukatı Oğuzhan Bilgin savunmasında, Öktem’in kontrolünde olduğu ve tetikçiyi Bolu’da bir vekilin evine götürdüğü iddia edilen 06 DB 7018 plaka sayılı aracın Öktem tarafından kullanıldığını reddetti.

Avukat, Serdar Öktem’in tetikçinin Bolu’ya bırakılmasından birkaç saat sonra 34 NR 6144 plakalı aracıyla Bolu’ya geldiği iddia edilmişti. Avukat Bilgin bu iddiayı da reddetti.


03.07.2024 15:00

SİNAN ATEŞ'İN ANNESİ HASTANEYE KALDIRILDI

Sinan Ateş'in annesi Saniye Ateş'in duruşma devam ettiği sırada rahatsızlandığı ve hastaneye kaldırıldığı öğrenildi. Sinan Ateş'in ablası Selma Ateş, sosyal medyada annesinin sağlık durumuyla ilgili bilgi verdi.  Selma Ateş, "Annemin canı oğlunun katledilişini defalarca kez dinlemeye dayanamadı" ifadelerini kullandı.


03.07.2024 13:50

"BU DAVA KİM VURDUYA GİDERSE ÜLKE KAYBEDER"

CHP eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş, kameraların karşısına geçerek açıklamalarda bulundu. 

Ayşe Ateş'in konuşmasından satır başları:

"Yargılama esnasında büyük bir kumpas tiyatrosu sergileniyor. Bu tablo içler açısı. Yargılanan ne yargılanan kim? Gerçekten anlamış değilim. Hiç kimse yaptığı suçun yayına kalacağını zannetmesin. Bu siyasi cinayetin siyasi ayağı ortaya çıksın istemiyorlar. Dava üzerinde siyasi bir baskı var"

Kemal Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları:

"Olay siyasi bir olay değilmiş gibi algı yaratılmaya çalışılıyor. Olay siyasi bir cinayettir. Neleri konuşacaklarını önceden planlayan bir yapıyla karşı karşıyayız. Bu dava kim vurduya giderse ülke kaybeder. Bu dava bir adalet davasıdır"


03.07.2024 12:00

DOĞUKAN ÇEP'TEN 'KILIÇDAROĞLU' TAKLİDİ

Duruşmanın ilk gününde duruşma salonunda "Bay Kemal nerede" diye bağıran sanık Çep, CHP'nin 7'nci Genel Başkanı Kemal mahkeme başkanı bugünkü duruşmada siyasilerin duruşma düzenini bozması durumunda bunun siyasi bir müdahale olarak kabul edileceğini söyledi.


03.07.2024 11:00

SUÇU ATEŞ'İN YANINDAKİLERE ATTI

Davanın üçüncü duruşmasına tetikçi Eray Özyağcı’nın avukatı Ziynettin Aktürk’ün savunmasıyla başlanıldı. Savunmasında cinayet esnasında Sinan Ateş’in yanında bulunan kişilere dikkat çeken Aktürk, Ateş’in kafasına isabet eden merminin bu kişilerin silahından çıkmış olduğunu iddia etti.

Son dakika | Sinan Ateş davasında üçüncü duruşma! Doğukan Çep'ten 'Kılıçdaroğlu' taklidi - 1. Resim


03.07.2024 09:50

MAHKEME BAŞKANI UYARDI: SİYASİ MÜDAHALE OLARAK KABUL EDERİM

Dünkü duruşmada yaşanan tartışma sonrası bir avukat ve Milli Yol Partisi Genel Başkanı Remzi Çayır duruşmadan çıkarılmıştı. Gerçek Gündem'in aktardığı bilgilere göre; mahkeme başkanı bugünkü duruşmada siyasilerin duruşma düzenini bozması durumunda bunun siyasi bir müdahale olarak kabul edileceğini söyledi.


03.07.2024 09:30

ALİ BABACAN DA DURUŞMAYI TAKİP EDİYOR

Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesince Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü'ndeki salonda görülen duruşmaya; sanıklar, taraf avukatları, müşteki Ayşe Ateş ve yakınları katıldı.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, DEVA Partisi Hukuk ve Adalet Politikaları Başkanı Mustafa Yeneroğlu ve CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan da duruşmayı takip ediyor.

Davanın ilk duruşmasında 8, ikinci duruşmasında ise 13 sanığın savunması dinlendi. Duruşmaya, sanık savunmalarının alınmasıyla devam edilecekti ancak davanın son sanığı Umut Ersoy'un avukatının duruşmada olmaması nedeniyle avukat beyanlarının alınmasına geçildi.


03.07.2024 08:30

SİNAN ATEŞ DAVASINDA ÜÇÜNCÜ DURUŞMA!

Sinan Ateş'in öldürülmesine ilişkin 22 sanığın yargılandığı dava Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam ediyor. Avukat Serdar Öktem ve diğer sanıkların savunma yaptığı dünkü duruşma gergin geçmişti. Bugün ise davanın üçüncü günü...


03.07.2024 08:15

SİNAN ATEŞ DAVASININ İKİNCİ DURUŞMASINDA NE OLDU?

Sinan Ateş’in Ankara’da öldürülmesine ilişkin davanın ikinci duruşması da dün tamamlandı. Duruşmanın ilk gününde cinayetin tetikçisi Eray Özyağci ve azmettiricisi Doğukan Çep savunma yapmıştı. Dün ise tetikçiyi İstanbul’dan Ankara’ya getirdiği belirtilen tutuklu polis memuru Murat Can Çolak kendini savundu.

Çolak, Ankara’ya Özyağci ile birlikte gideceklerinden haberi olmadığını iddia etti. Duruşmanın devamında davanın tutuklularından avukat Serdar Öktem ve mahkeme başkanı ile Ateş’in avukatları arasında cep telefonu şifresi diyaloğu yaşandı. Mahkeme başkanı, Öktem’e henüz incelemesi yapılamayan cep telefonunun şifresini hatırlayıp hatırlamadığını sordu. Öktem hatırlamadığını söyledi. Serdar Öktem’in savunması sırasında, duruşma salonunda gerginlik yaşandı.

Sinan Ateş davasında üçüncü duruşma! - 1. Resim


03.07.2024 08:00

SİNAN ATEŞ DAVASININ İLK DURUŞMASINDA NE OLDU?

Ülkü Ocakları’nın eski Genel Başkanı Sinan Ateş’in Ankara’da öldürülmesine ilişkin davanın ilk duruşması 1 Temmuz'da görüldü. Duruşmayı siyasiler de takip ederken 22 sanık hakim karşısına çıktı. İlk gün görülen duruşmada 8 sanık savunma yaptı. Tetikçi Eray Özyağci, Ankara’ya siyasi cinayet için değil, Doğukan Çep’ten Ateş’i ayaklarından vurması için telkin alarak geldiğini aktardı. Özyağci, “Bir kişi, hedef gözetmeksizin ateş etmeye başladı. Ben de onlara ateş ettim. Daha sonra ‘reisi vurduk, reisi vurduk’ diye bir ses duydum” dedi.

Sinan Ateş davasında üçüncü duruşma! - 2. Resim

Özyağci’nin ardından Doğukan Çep savunmasını yaptı. Çep ise “Evet, ben azmettirdim. Planı ben yaptım ama amacım öldürmek değildi. Eğer ben bir suikast düzenlettirecek olsaydım, motorla yanlarından geçerken ateş ettirebilirdim" ifadelerini kullandı.


Yer: Ankara

Kaynak: tgrthaber.com
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...