Tgrt Haber

Son dakika! Adana'da sabah saatlerinde peş peşe şiddetli deprem! AFAD ilk verileri açıkladı

Editör: Şule Altınel / Kaynak: TGRT Haber
07 Ağustos 2024 05:43 - Güncelleme : 07 Ağustos 2024 09:50

Son dakika haberi... Adana'da sabah saatlerinde peş peşe şiddetli depremler meydana geldi. 4,6 büyüklüğünde yaşanan depremin ardından kent 4,5 ve 4,0 büyüklüğünde depremlerle yeniden sallandı.

Türkiye'de depremlerin ardı arkası kesilmiyor. Adana​'da 4,6 büyüklüğünde deprem​ meydana geldi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’ndan (AFAD) alınan bilgilere göre, depremin merkez üssü Kozan​ ilçesi olurken saat 05.32 sularında gerçekleşti.

Depremin derinliği ise 7.06 kilometre olarak kaydedildi.

DAKİKALAR İÇİNDE PEŞ PEŞE SALLANDI

Adana 4,6'lık depremden 1 dakika sonra bu kez 4,5 büyüklüğünde depremle sallandı. Saat 05.34'te de bu kez 4 büyüklüğünde deprem yaşandı.

Saat 05.58'de kent 3,7 büyüklüğünde depremle yeniden sallandı.

VATANDAŞLAR SOKAĞA ÇIKTI

Depremi hisseden vatandaşlar kendilerini sokağa atıp korktuklarını söyledi. Sarsıntıların üst üste gelmesinin ardından kentte tedirgin bir bekleyişe geçildi. Birçok vatandaş günü sokakta geçirmek için hazırlık yaptığı görüldü. 

BAKAN YERLİKAYA'DAN AÇIKLAMA

Diğer yandan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya​ depremde olumsuz bir durumun bulunmadığını bildirdi. Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı bilgilendirmede 4,6, 4,5 ve 4 büyüklüğündeki 3 depremin meydana geldiğini belirterek "Civar illerden de hissedilen depremde AFAD​ ve ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha taramalarına devam etmektedir. An itibarıyla olumsuz bir durum yoktur. Gelişmeleri takip ediyoruz" dedi. 

Yerlikaya mesajının sonunda depremden etkilenen vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletti.

 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...