Tgrt Haber
CANLI ANLATIM

Son dakika | Ankara-Bolu sınırında orman yangını: Alevler her yeri sardı, tahliyeler başladı

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: İhlas Haber Ajansı, Anadolu Ajansı
21 Ağustos 2024 15:30 - Güncelleme : 21 Ağustos 2024 21:05

Son dakika haberi: Ankara’nın Kızılcahamam ilçesinde başlayan orman yangını rüzgarın etkisiyle büyüdü. Bolu'nun Gerede ilçesinde ormanlık alana da sıçrayan yangına ekipleri müdahalesi sürüyor. Alevlerin tehdit ettiği bir köy tahliye edildi. Ankara Valisi Vasip Şahin, yangının temelinin insan kaynaklı olduğunu söyledi. İşte Ankara-Bolu sınırındaki orman yangınında son dakika gelişmeleri...

Canlı Anlatım Özeti
  • BOLU'DA EVLER TAHLİYE EDİLDİ
  • MENDERES YANGINI KONTROL ALTINDA
  • MANSUR YAVAŞ'TAN AÇIKLAMA
  • YANGININ TEMELİ İNSAN KAYNAKLI
  • BİR KÖY TAHLİYE EDİLDİ
  • AFYONKARAHİSAR DA YANIYOR!
  • VALİLİK'TEN AÇIKLAMA
  • ALEVLER BOLU'YA SIÇRADI
  • EKİPLER BÖLGEDE
  • ANKARA'DA ORMAN YANGINI

21.08.2024 20:34

BOLU​'DA EVLER TAHLİYE EDİLDİ

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Bolu Gerede’de devam eden yangın söndürme çalışmalarına destek için Eskişehir, Ankara, Çankırı, Zonguldak, Düzce ve Sakarya’dan ekiplerin bölgeye sevk edildiğini açıkladı.

Gerede​ ilçesine bağlı Demirler Köyü'nde 36 hanenin tahliye edildiği belirtilen yazıda, "Bolu Gerede ilçesi Demirler köyü mevkiinde orman yangını​ meydana gelmiştir. Tedbir amacıyla 36 hane tahliye edilerek güvenli bölgeye alınmıştır" ifadeleri kullanıldı.

Son dakika | Ankara-Bolu sınırında orman yangını: Alevler her yeri sardı, tahliyeler başladı - 1. Resim


21.08.2024 19:35

MENDERES YANGINI KONTROL ALTINDA 

Menderes'te ormanlık alanda çıkan yangın kontrol altına alındı. Orman Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre; yangın kontrol altına alındı.

Yangına İzmir Orman Bölge Müdürlüğüne ait 3 uçak, 8 helikopter, 29 arazöz, 10 su ikmal aracı, 5 dozer ve 5 yer ekibi ile müdahale edildi. 

Son dakika | Ankara-Bolu sınırında orman yangını: Alevler her yeri sardı, tahliyeler başladı - 1. Resim


21.08.2024 17:51

MANSUR YAVAŞ'TAN AÇIKLAMA

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Kızılcahamam Şahinler Mahallesi'nde başlayan orman yangınına, 16 araç ve 35 personelle müdahale ettiklerini bildirdi.

Ekiplerin yerleşim yerlerini korumak için yoğun çaba gösterdiğini belirten Yavaş, "Kazan, Keresteciler, İvedik OSB ve Sincan itfaiyeleriyle Orman GM ekipleri de destek için bölgeye sevk edildi. Havadan ve karadan müdahaleyi sürdürüyoruz." ifadesini kullandı.


21.08.2024 16:59

YANGININ TEMELİ İNSAN KAYNAKLI

Ankara Valisi Vasip Şahin, çıkan orman yangınıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Vali Şahin, ilk belirlemelere göre yangının temeli insan kaynaklı olduğunu söyledi.


21.08.2024 15:45

BİR KÖY TAHLİYE EDİLDİ

Ankara'da başlayıp Bolu'ya sıçrayan alevlerin tehdit ettiği bir köy tahliye edildi. Orman yangınına ekiplerin müdahalesi sürüyor.


21.08.2024 15:23

AFYONKARAHİSAR​ DA YANIYOR!

Afyonkarahisar'ın Sandıklı ilçesine bağlı Akarım Beldesi Hasanbeyli Yaylası mevkiinde başlayan orman yangını çevre ilçe ve beldelerden de gelen destek ekiplerinin müdahalesi ile kontrol altına alınmaya çalışılıyor. Yangının şu ana kadar 3 hektardan fazla alanda etkili olduğu açıklandı.


21.08.2024 15:00

VALİLİK'TEN AÇIKLAMA 

Alevlerin Bolu'nun Gerede ilçesine sıçraması üzerine Bolu Valiliğinden bir açıklama geldi. Orman yangınına müdahalenin devam ettiği bildirildi.


21.08.2024 14:00

ALEVLER BOLU'YA SIÇRADI

Ankara'nın Bolu sınırında başlayan orman yangın yangını rüzgarın etkisiyle büyüdü ve Bolu'nun Gerede ilçesindeki ormanlık alana sıçradı. Ekiplerin yangın söndürme çalışmaları devam ediyor.

Son dakika | Ankara'da orman yangını: Alevler büyüyor, Bolu'ya sıçradı! Ekipler seferber - 1. Resim


21.08.2024 12:35

EKİPLER BÖLGEDE

Vatandaşların ihbarı üzerine bölgeye çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Rüzgarın etkisiyle büyüyen alevlere ekiplerin müdahalesi sürüyor.


21.08.2024 12:28

ANKARA'DA ORMAN YANGINI

Ankara’nın Kızılcahamam ilçesine bağlı Şahinler mahallesinde bulunan ormanlık alanda saat 12.28'de orman yangını çıktı. Bölgeden dumanların yükseldiğini gören vatandaşlar hemen durumu ekiplere bildirdi. 

Son dakika | Ankara'da orman yangını: Alevler büyüyor, Bolu'ya sıçradı! Ekipler seferber - 2. Resim


Yer: Ankara, Bolu

Kaynak: İhlas Haber Ajansı, Anadolu Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...