Tgrt Haber

Son dakika! Gündem sınır ötesi harekat: Ankara'da üst düzey güvenlik zirvesi

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
04 Ekim 2023 16:45 - Güncelleme : 04 Ekim 2023 17:27
Son dakika! Gündem sınır ötesi harekat: Ankara'da üst düzey güvenlik zirvesi

Son dakika haberi: Ankara'daki terör saldırısının ardından Milli Savunma Bakanlığı'nda kritik bir zirve gerçekleştirildi. Milli Savunma Bakanı Güler'in başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak ve MİT Başkanı İbrahim Kalın katıldı.

Ankara​'da pazar günü gerçekleştirilen terör saldırısının ardından üst düzey bir toplantı gerçekleştirildi. Milli Savunma Bakanlığı​'nda gerçekleştirilen toplantıya Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler​ başkanlık etti. Toplatıya Dışişleri Bakanı Hakan Fidan​, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak ve MİT Başkanı İbrahim Kalın katıldı.

Toplatının içeriğine ilişkin henüz bir bilgi verilmezken son dönemde terör örgütü PKK'ya üst üste indirilen darbeler ve bundan sonra atılacak adımların toplantıda görüşüldüğü tahmin ediliyor.

Ankara kulislerinde, kritik toplantıda ek olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın geçtiğimiz günlerde verdiği sınır ötesi harekat mesajının da gündeme geldiği belirtiliyor.

https://twitter.com/tcsavunma/status/1709565135507902740

"ÇOK PİŞMAN OLACAKLAR"

Öte yandan Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Ankara'da yaşanan terör saldırısıyla ilgili, terörle mücadelede Türkiye'nin tavrının net olduğunu hatırlatmıştı. Fidan, açıklamasında, şu ifadelere yer vermişti:

"Terörle mücadelede Türkiye'nin tavrının net olduğu bilinen bir husustur. Yapılan çalışmalar neticesinde 2 teröristin Suriye'den geldikleri ve burada eğitim gördükleri açıklığa kavuşmuştur. Irak ve Suriye'de PKK/YPG’ye ait bütün alt yapı, üst yapı enerji tesisleri bundan sonra güvenlik güçlerimizin, istihbarat unsurlarımızın topyekün meşru hedefidir. Üçüncü tarafların PKK'lı YPG'li tesislerden ve şahıslardan uzak durmasını tavsiye ediyorum. Silahlı kuvvetlerimizin bu terör saldırısına cevabı çok net olacak ve böyle bir eylemi gerçekleştirdikleri için çok pişman olacaklar"

 

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...