Tgrt Haber

Son dakika! Aydın'daki asansör kazasında ilk gözaltı

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
27 Ekim 2023 11:23 - Güncelleme : 27 Ekim 2023 11:53
Son dakika! Aydın'daki asansör kazasında ilk gözaltı

Son dakika haberi: Aydın'da, KYK Güzelhisar Kız Öğrenci Yurdu'nda arızalanan asansörün düşmesi sonucu Zeren Ertaş isimli öğrenci hayatını kaybetmişti. Tepkilerin çığ gibi büyüdüğü olayla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında, asansör firmasının yetkilisi gözaltına alındı.

Aydın​'da bundan iki gün önce, Güzelhisar Kız Öğrenci Yurdu'nda arızalanan asansörün düşmesi sonucu Adnan Menderes Üniversitesi İktisadi ve İdari Bölümler Fakültesi öğrencisi Zeren Ertaş hayatını kaybetmişti. 

TEPKİLER ÇIĞ GİBİ BÜYÜDÜ!

Yurt binasındaki 15 kişilik iki asansörden birinin arızalı olduğu, çalışan tek asansörün de sıkıntılı olduğuyla ilgili öğrencilerin daha önce yönetime defalarca şikayette bulunduğu iddia edildi. Zehran'ın feci şekilde hayatını kaybetmesinin ardından tepkiler çığ gibi büyümüştü.

FİRMA YETKİLİSİ GÖZALTINA ALINDI

Tepkilerin ardından harekete geçen Aydın Cumhuriyet Başsavcılığı, kız öğrenci yurdunda yaşanan asansör kazasına ilişkin başlatılan soruşturma kapsamında; asansörün bakımını yapan firmanın yetkilisi M.B. hakkında gözaltı kararı verdi. Gözaltına alınan M.B.'nin ifade işlemleri devam ediyor.

Son dakika! Aydın'daki asansör kazasında ilk gözaltı

NE OLMUŞTU?

Aydın'daki 25 Ekim'de bir kız öğrenci yurdunda asansör kazası meydana geldi. Zeren Ertaş adlı, öğrenci hayatını kaybetti. Gençlik ve Spor Bakanlığı, yurtta gerçekleşen hadiseye ilişkin incelemelerin devam ettiğini, adli ve idari soruşturmanın Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütüldüğünü açıkladı.

Bakanlık, yurt müdürünün de görevden alındığını bildirirken yapılan açıklamada "İncelemeler neticesinde varsa ihmali tespit edilen sorumlular hakkında gereği yapılacaktır." ifadeleri kullanıldı. Aydın Valiliği de konunun tüm yönleriyle takip edildiğini aktarıldı.

 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Hacı hanım çetin 27 Ekim 2023 11:43

Çok kotu bir durum hepimizin çocukları car okutulan yurtta ailesine rabbim sabır versin lütfen biraz ilgilendiler takip etsinler çocuklarımızı önce Allaha sonra onlara emanet ediyoruz aynı şey bizimde başımı gelmesin

Sonraki Haber Yükleniyor...