Tgrt Haber

Son dakika! Bakan Bak duyurdu: KYK asansörlerine yeni denetim sistemi, herkes görebilecek

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
03 Kasım 2023 11:00 - Güncelleme : 03 Kasım 2023 12:23
Son dakika! Bakan Bak duyurdu: KYK asansörlerine yeni denetim sistemi, herkes görebilecek

Son dakika haberi: Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, KYK yurdundaki asansör kazası sonrası yeni önlemlerin alınacağını duyurdu. Bakan Bak, KYK'larda bulunan asansörlere karekod koyulacağını ve herkesin asansörün tüm bakım sürecini görebileceğini açıkladı.

Geçtiğimiz hafta Aydın​'da KYK Güzehhisar Kız Öğrenci Yurdunda arızalanan asansörün düşmesi sonucu 16 öğrenci yaralanmış, Adnan Menderes Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi 4. sınıf öğrencisi Zeren Ertaş ise hayatını kaybetmişti.

ASANSÖRLERE KAREKOD KONULACAK

Tepkilere neden olan olay sonrası bakanlık harekete geçti. Sorumluların hesap vereceğini açıklayan Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, yeni sistemin detaylarını paylaştı. Bakan Bak, KYK'larda bulunan asansörlere karekod koyulacağını ve herkesin asansörün tüm bakım sürecini görebileceğini açıkladı.

Bakan Bak, konuya ilişkin şu ifadeleri kullandı:

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımızla yaptığımız ortak bir çalışma ile tesislerimizdeki asansörlerimize bir karekod koyacağız. Dileyen herkes o karekodu okutarak asansörün tüm bakım sürecini ve takvimini görebilecek. Acı hepimizin acısıdır. Evlat hepimizin evladıdır. Sizlerden ricam kamuoyunu yanıltıcı bilgilerle, sosyal medyada provokasyon amaçlı paylaşımlarla bu meselenin suiistimal edilmesine izin vermemenizdir.

Açıklamalarını sürdüren Bakan Aşkın Bak, yurtlardaki yerleşim oranına ilişkin, "Bu yıl yurtlarımıza başvuran öğrencilerimizin yüzde 96'sı yerleşti. Yerleştirme sürecimiz sürüyor. Tarihimizin en yüksek yerleştirme oranına ulaştık." dedi.

Osman Bak, açıklamalarında gençlere yönelik geliştirilen projeler hakkında da şöyle konuştu:

"Yükseköğrenimdeki gençlerimize bir defaya mahsus olmak üzere cep telefonu ve bilgisayar alımında vergi muafiyeti sağlayacağız. Gençlerimize operatör ayrımı olmaksızın aylık 10 GB ücretsiz internet vereceğiz. Gençlerin müze ve ören yerlerini ücretsiz ziyaret edebileceği hem de bakanlığımızın sunduğu imkanlardan faydalanabileceği Genç Kart projemizi hayata geçiriyoruz."

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...