Tgrt Haber

Son dakika! Bakan Tunç duyurdu: Umut Meler'e saldırıyla ilgili 4 kişiye dava açıldı

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
14 Aralık 2023 15:25 - Güncelleme : 14 Aralık 2023 16:33
Son dakika! Bakan Tunç duyurdu: Umut Meler'e saldırıyla ilgili 4 kişiye dava açıldı

Son dakika haberi: Adalet Bakanı Tunç, hakem Halil Umut Meler'e gerçekleştirilen saldırı ile ilgili Faruk Koca dahil 3 kişiye dava açıldığını duyurdu.

Dün akşam oynan MKE Ankaragücü- Çaykur Rizespor​ maçının bitimiyle Ankaragücü​ kulübünün başkanı Faruk Koca​, hakem Halil Umut Meler​'e yumruk​ attı. Meler, saldırıda aldığı darbe nedeniyle yere düştü. Türkiye ve dünya gündemine bomba gibi düşen skandal olay sonrası Faruk Koca'ya tepkiler çığ gibi büyüdü. Skandal olay sonrası Koca ve beraberindeki 2 kişi tutuklandı.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, hakem Halil Umut Meler'e gerçekleştirilen saldırı ile ilgili aralarında Faruk Koca'nın da olduğu 4 kişi hakkında Ankara Batı 3. Asliye Mahkemesi'nde dava açıldığını duyurdu. Hakem Meler'e saldırıya ilişkin iddianamede, şüpheliler hakkında, kemik kırığı oluşturacak şekilde kasten yaralama, tehdit ve yasak alanlara girme suçlarından ceza istendi.

İDDİANAME HAZIR

Tutuklu Şüphelilerden F.K hakkında “kişinin yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle spor alanında kemik kırığı oluşturacak şekilde kasten yaralama, tehdit ve yasak alanlara girme” suçlarından, tutuklu şüpheliler K.Ç. ve Ş.Y.Ş. hakkında "kişinin yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle spor alanında kemik kırığı oluşturacak şekilde kasten yaralama, yasak alanlara girme" suçlarından, görüntülerin izlenmesi neticesinde sahaya girip müsabaka hakemine tekme sallayıp vuramayan, eylemi bu nedenle teşebbüs aşamasında kalan şüpheli O.E.C. hakkında "kişinin yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle yaralamaya teşebbüs ve yasak alanlara girme suçlarından" cezalandırılmaları talebiyle Ankara Batı 3. Asliye Ceza Mahkemesi'ne iddianame tanzim edildi..

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...