Tgrt Haber

Son dakika! Bakan Yerlikaya duyurdu: Gri kategorideki terörist öldürüldü

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
19 Eylül 2023 13:05 - Güncelleme : 19 Eylül 2023 13:55

Son dakika haberi: İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, terörden arananlar listesinin gri kategorisinde yer alan 'Renas' kod adlı Ramazan Eliçümüş'ün Şırnak'ta silahı ile birlikte öldürüldüğünü duyurdu.

Yurt içinde ve yurt dışında eli kanlı terör örgütü PKK​'ya karşı verilen amansız mücadele hız kesmeden devam ediyor. İnlerine saklanan teröristler tek tek tespit edilip etkisiz hale getiriliyor. MİT'in Irak'ta düzenlediği nokta operasyonun ardından Şırnak​'ta da PKK'ya büyük bir darbe indirildi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya​, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, terörden arananlar listesinin gri kategorisinde yer alan 'Renas' kod adlı Ramazan Eliçümüş'ün Şırnak'ta silahı ile birlikte öldürüldüğünü duyurdu.

Diyarbakır​'da dün düzenlenen operasyonda, 1'i kırmızı, 1'i turuncu, 1'i de gri kategoride yer alan toplam 4 teröristin etkisiz hale getirildiğini de hatırlatan Bakan Yerlikaya, Şırnak'ta öldürülen teröristin taciz atışlarında bulunduğu ve EYP yerleştirme olaylarına karıştığı tespit edildiği aktardı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından operasyonun detaylarını şu ifadelerle paylaştı:

Dün Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı ve Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı güvenlik güçlerimizce düzenlenen operasyonda 1'i Kırmızı, 1'i Turuncu, 1'i de Gri kategoride yer alan toplam 4 terörist etkisiz hale getirilmişti.

SİHA BULDU, JÖH İNDİRDİ

Bugün de Şırnak İl Jandarma Komutanlığımızca yapılan istihbarat çalışmalarına istinaden, Şırnak Güçlükonak kırsalında, J-SİHA desteğinde, JOPER, JÖH ve Jandarma Komando Karma Timlerinin katılımıyla Şehit Jandarma Teğmen İsmail Can Akdeniz operasyonu kapsamında çıkan silahlı çatışma sonucu; Bakanlığımız terörden arananlar listesinde gri kategoride yer alan Renas(K) adlı Ramazan Eliçümüş silahı ile birlikte etkisiz hale getirildi.

ÇOK SAYIDA EYLEME KATILDIĞI TESPİT EDİLDİ

Teröristin uzun namlulu silahlarla çok sayıda eyleme katıldığı, taciz atışlarında bulunduğu ve EYP yerleştirme olaylarına karıştığı tespit edildi. Operasyonu gerçekleştiren kahraman Jandarmamızı tebrik ediyorum.

https://twitter.com/AliYerlikaya/status/1704071211834110264

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...