Tgrt Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 2 bakana 'Kahta' talimatı

Editör: Onur Kaya / Kaynak: TGRT Haber
08 Şubat 2024 17:02 - Güncelleme : 08 Şubat 2024 17:34

Son dakika haberi... Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Adıyaman’ın Kahta ilçesinde vatandaşlara seslendi. Kahta halkının istasyon sorununu çözeceklerinin sözünü veren Erdoğan, "2 bakanıma talimat vereceğim, bu sorunu halledeceğiz" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Adıyaman aday tanıtım toplantısı ve kalıcı konutların teslim töreninin ardından daha önce miting sözü verdiği Adıyaman’ın Kahta ilçesinde Kahta Hastane Caddesi'nde miting düzenledi. Erdoğan, "Babalar sözünü tutar" diyerek sözünü tuttuğunu ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

"Geçen sene Kahtalı kardeşlerime söz vermiştim. İlk fırsatta Kahta'nın misafiri olacağız demiştim. Nasip bugüneymiş. Gönüllerimizi buluşturan Rabbime hamdolsun. Kahta'da bulunmaktan büyük bahtiyarlık duyuyorum. Kahta deyince akla ne gelir? Söz verdi mi sözünü yerine getirir. Seçimlerin ilk turunda yüzde 79 ile bu kardeşine sahip çıkan Kahta, 2. turda yüzde 81.5 ile rekor bir oy oranı ile bizleri bağrına bastı. Siz ne güzel insanlarsınız. Bu güzelliğiniz zaten sandıklara vurdu. 31 Mart seçimlerinde Kahta bu defa sandıkları patlatacak, ben buna inanıyorum. Kahta'ya ne kadar teşekkür etsek azdır. 31 Mart'a hazır mıyız? Bir devlet adamı için milletin teveccühünden daha iyi bir şeref payesi olur mu? Omuzlarımızda ne kadar ağır bir yük taşıdığımızı tekrar hatırlıyorum. Bugüne kadar emanetinize halel getirmedik. 

BAKANLARA TALİMAT VERDİ

Her zamankinden daha fazla çalışacağız. Bir pankart çok dikkatimi çekti. İstasyon talebiniz var. İçişleri Bakanıma söyledim, Ulaştırma Bakanım da yanımda, ona da talimatı vereceğim, buyruğumu vereceğim. İstasyon sorununu inşallah halledeceğiz. İnşallah biz bu millete efendi olmaya değil, hizmetkar olmaya geldik. İlçemizin yeniden ayağa kalkması için ne gerekiyorsa yapmaktan geri durmayacağız. 

Bundan bir sene önce tarihimizin en büyük ve yıkıcı afetlerinden birini yaşadık. 53 binden fazla canımızı toprağa verdik. Kahtalı vatandaşlarımız da depremin yıkıcı etkisine maruz kaldılar. İlçemizde 62 kardeşimiz vefat etti. Rabbim deprem şehitlerinin tamamının ruhunu şad, mekanlarını cennet eylesin. Depremlerde ilçemizde 613 bina yıkıldı. Acil yıkılacak bina sayısı ise 197'ydi. Ağır kış şartlarına rağmen ilk günden itibaren depremzedelerimize ulaşmak için seferber olduk. Resmi kurumlarımızla, belediyelerimizle, STK'larımızla, gönüllülerimizle el ele vererek acil ihtiyaçları karşılamaya gayret ettik. İrademizi aşan sebepler dolayısıyla gecikmeler yaşanmış olabilir ama 6 Şubat'tan beri verdiğimiz mücadelenin şahidi sizlersiniz. 

"MAYIS SINAVINI GEÇTİK, SIRA 31 MART'TA"

Bizim en öncelikli konumuz deprem bölgesidir. Depremzedelerimizi bir an önce güvenli, huzurlu ve dayanıklı yuvalarına kavuşturmaktır. Sanayisiyle, ticaretiyle, tarımıyla, turizmiyle, güvenliğiyle ülkemizi hedeflerine ulaştırmak için gece gündüz demeden koşturuyoruz.

Birileri hepimizi derinden yaralayan böyle büyük bir acı üzerinden siyaset yapabilir ama biz böyle küçük hesap yapan deprem turistlerinden olmayacağız. 14-28 Mayıs imtihanını alnımızın akıyla verdik. Şimdi önümüzde 31 Mart seçimleri var. Onu da başardıktan sonra icraata yoğunlaşacağımız 4 seneden fazla süremiz olacak. Bu dönemi çok iyi değerlendireceğiz. 

Sizlerden ve Kahtalı kardeşlerimizden belediye başkan adaylarımıza çok güçlü bir destek bekliyorum."

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...