Tgrt Haber

Son dakika | Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan oyun platformlarına sert tepki! 'Irkçılığın merkez üssü sanal alem'

Editör: Merve Yaz / Kaynak: tgrthaber.com
06 Eylül 2024 14:49 - Güncelleme : 06 Eylül 2024 16:24

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’da “Eğitim Öğretim Yılı Açılışı, Eğitim Teknolojileri AR-GE ve Kalite Zirvesi”nde önemli açıklamalarda bulundu. Sosyal medya ve oyun platformlarının özellikle gençleri zehirlediğini, halkı kin ve nefrete sürüklediğini söyledi. Instagram'a erişim engeli getirilmesine tepki gösteren muhalefeti de eleştiren Erdoğan, " Özgürlük maskesiyle ırkçılığın, nefret suçları ve istismarın meşrulaştırılması asla kabul edilemez" ifadelerini kullandı.

Son dakika haberine göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan​, İstanbul’da “Eğitim Öğretim Yılı Açılışı, Eğitim Teknolojileri AR-GE ve Kalite Zirvesi”nde açıklamalarda bulundu. Yeni eğitim öğretim yılında öğrencilere başarılar dileyen Erdoğan eğitim siteminin 22 yılda geldiği yeri şu sözlerle anlattı: "Sorumluluğu ağır olan tüm öğretmenlerimize fedakarlıkları nedeniyle şahsım ve milletim adına teşekkür ediyorum. İstiklalimize yönelik tüm çabaları ve eylemleri bertaraf etmeyi başarmış bir milletiz. 2002'de 367 bin olan derslik sayımız, 2 kattan fazla arttı. Öğretmen sayısı 1.2 milyona çıktı. 4 milyar adet ders kitabını ücretsiz dağıttık. Eğitimde fırsat eşitliği güçlendi. 

'DÜNYADA İLK VE TEK ÜLKE TÜRKİYE'

28 Şubat döneminde uygulamaya konan vesayetçi uygulamaları kaldırdık. Başörtüsü yasağına son verdik. Okullarımızın fiziki altyapılarını geliştirirken sınıflarımızı en yeni teknolojilerle donattık. Okullarımıza yüksek hızlı internet sağlayacağız. Dijital eşitliği temin adına 28 bin okula kablolu internet sağladık. Bu sene itibariyle 500 yenilikçi sınıfı okullarımıza kazandırdık. Bu adımlar uluslararası alanda da karşılığını buluyor. Eğitim üstündeki vesayetçi uygulamalarını kaldırdık.

Son dakika | Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan oyun platformlarına sert tepki! 'Irkçılığın merkez üssü sanal alem' - 1. Resim

'KATSAYI ZULMÜNE SON VERDİK' 

Katsayı zulmüne ve başörtüsü yasağına son verdik. Öğrencilerimizin modern ve interaktif bir ortamda 676 bin dersliğinize etkileşimli tahta yerleştirdik. Bu uygulamayı hayata geçiren dünyada ilk ve tek ülke Türkiye'dir."

'OYUN PLATFORMLARI IRKÇILIĞI KÖRÜKLÜYOR'

Sosyal medyanın ve oyun platformunun gençleri zehirlediğinin altını çizen Erdoğan, "Teknoloji ile bağımlılık başta olmak üzere evlatlarımızın karşılaştığı riskler da artıyor. Oyun platformlarının evlatlarımızı nasıl zehirlediğine şahit oluyoruz. Bu oyunlarla sapkın akımların özendirilmesine de aracılık ediyorlar. Sadece sapkın akımlar değil ırkçılık da körükleniyor.

Irkçılık tuzağının merkez üssü sanal alemdir. Dijital dünyanın kaotik yapısı pek çok tehdidi beraberinde getiriyor. Diğer ülkelerin aldığı sıkı önlemlerde kimse özgürlüklerden piyasa ekonomisinden bahsetmiyor ama bizler önlemler alınca eleştiri oklarının hedefi oluyoruz. Geçen ay bir platforma karşı aldığımız tedbirle yasakçı olmakla suçlandık.

Nefret suçlarının hatta istismarın meşrulaştırılması kabul edilemez. Çocuklarımızın sağlığı her şeyin üzerindedir. Çocuklarımız için tek yürek tek bilek olmalıyız. Değişimi yönetmek, yönlendirmek bizim elimizdedir."

Son dakika | Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan oyun platformlarına sert tepki! 'Irkçılığın merkez üssü sanal alem' - 2. Resim

'BİLGİSAYAR OYUNLARI YÜZÜNDEN ÖFKE NÖBETİ GEÇİREN ÇOCUKLARIMIZ VAR'

Bilgisayar oyunlarının çocukların aileleriyle ilişki kurmasını zorlaştırdığını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Çocuklarımızın kendilerine, ailelerine, çevresine yabancılaşmalarına fırsat vermeyeceğiz. Teknolojinin çocuklarımızı esir almasına izin verirsek ne kendimize ve çocuklarımıza iyilik yapmış oluruz.

Teknoloji hayatımızı kolaylaştırdığı ölçüde faydalıdır. İnsana hükmetmeye başladığında işler çığırından çıkar. Bilgisayar oyunları yüzünden mutsuz olan, öfke nöbetleri geçiren çocuklarımız var. Ebeveyni ile kardeşleri ile iletişim kurmakta zorlanan evlatlarımız var. Gününü ekran başında geçirdiği için eğitimi aksayan gençlerimiz var.

Sanal alem ile gerçeği ayıramayan çocuklarımız var. Ruhsal sıkıntılar yaşayan insanlarımız var. Her yaş grubundan vatandaşımız teknolojinin getirdiği sorunlarla mücadele ediyor. Olumlu yanları ile menfi yanları da olan gerçeklik ile karşı karşıyayız. Anne baba ve çocukları bilinçlendirmek zorundayız.

Teknolojinin esiri olmayan nesle biz Teknofest kuşağı diyoruz. Çocuklarımızın kişisel verilerinin kötüye kullanılması, zorbalık, istismar gibi durumlarla karşılaşmaması için gereken tüm yasal düzenlemeleri hayata geçiriyoruz" dedi. 

Kaynak: tgrthaber.com
Sonraki Haber Yükleniyor...