Tgrt Haber

Son dakika | Mahkemeden Dilruba Kayserilioğlu kararı: Cezası belli oldu

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: tgrthaber.com
03 Eylül 2024 11:05 - Güncelleme : 04 Eylül 2024 19:47
Son dakika | Mahkemeden Dilruba Kayserilioğlu kararı: Cezası belli oldu

Son dakika haberi: Sokak röportajında kullandığı sözler nedeniyle tutuklanıp serbest bırakılan Dilruba Kayserilioğlu'nun cezası belli oldu. Savcılık, Kayserilioğlu’nun halkı kin ve düşmanlığa tahrik suçlamasıyla hapisle cezalandırılmasını istedi. Mahkeme, Kayserilioğlu’na 7 ay 15 gün hapis cezası verdi.

YENİ DAVA AÇILDI

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, sokak röportajındaki sözleri nedeniyle 7 ay 15 gün hapis​ cezası alan Dilruba Kayserilioğlu​ hakkında, “Cumhurbaşkanına Hakaret” suçlamasıyla yeni bir soruşturma başlatarak hakkında kamu davası açtı.


Son dakika haberine göre; İzmir’de bir sokak röportajında kullandığı sözler nedeniyle tutuklanan Dilruba Kayserilioğlu, geçtiğimiz günlerde serbest bırakılmıştı.

Dilruba Kayserilioğlu'nun serbest bırakılmasından hemen sonra CHP lideri Özgür Özel tarafından protokolde ağırlanması hükümet kanadından tepkiyle karşılanmıştı.

SORUŞTURMADA SONA GELİNDİ

Tutuklanıp ardından da serbest bırakılan Dilruba Kayserilioğlu hakkında yürütülen soruşturmada yeni bir gelişme yaşandı.  İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, Kayserilioğlu hakkında halkı kin ve düşmanlığa tahrik suçundan ceza istedi. Dilruba Kayserilioğlu hakkındaki iddianamede 4,5 yıla kadar hapsi istendi.

Son dakika | Dilruba Kayserilioğlu için istenen ceza belli oldu - 1. Resim

7 AY 15 GÜN HAPİS CEZASI VERİLDİ

Dilruba Kayserilioğlu bugün hakim karşısına çıktı. Mahkeme genç kadını, halkın bir bölümünü aşağılamak suçundan 7 ay 15 gün hapis cezasına çarptırdı.

ERDOĞAN'DAN ÖZEL'E DİLRUBA TEPKİSİ

Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan, X hesabında yaptığı paylaşımda Özgür Özel'in Dilruba Kayserilioğlu'nu 93. İzmir Enternasyonal Fuarı'nın açılış töreninde ağırlamasına isim vermeden tepki göstermişti. Erdoğan, "Millete hakaret edenleri kahramanlaştıranları millet asla affetmez" ifadelerini kullanmıştı.

Kaynak: tgrthaber.com
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...