Tgrt Haber

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan deprem bölgesinde: Bu kadar çabuk ayağa kalkan başka bir ülke yok

Editör: Rümeysa Kaya / Kaynak: TGRT Haber
27 Şubat 2023 17:29 - Güncelleme : 27 Şubat 2023 17:45
Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan deprem bölgesinde: Bu kadar çabuk ayağa kalkan başka bir ülke yok

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Adıyaman'ın Gölbaşı ilçesindeki konteyner kentte açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan "Bir yılda yıkılan şehirleri yeniden ayağa kaldıracağız. Dünyada böyle felaket yaşayıp bu kadar çabuk ayağa kalkan başka bir ülke yok." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan​, Adıyaman​'ın Gölbaşı ilçesindeki konteyner kentte açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Dünyada böyle felaket yaşayıp bu kadar çabuk ayağa kalkan başka bir ülke yok. 1 yıl içerisinde yıkılan şehirlerimizi ayağa kaldıracağız. Sizleri yeni yuvalarınıza kavuşturacağız." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satırbaşları;

Deprem​ yüreğimizde derin yaralar açtı. Kaybettiğimiz canların acısı hep içimizde kalacak. Adıyaman'da 50 bin konut​ ve köy evi yapacağız. Hasar tespit çalışmalarına göre bu sayı artabilir.

"BU KADAR ÇABUK AYAĞA KALKAN BAŞKA BİR ÜLKE YOK"

Diğer illerde olduğu gibi burada da yapacağız. Bir yılda yıkılan şehirleri yeniden ayağa kaldıracağız. Dünyada böyle felaket yaşayıp bu kadar çabuk ayağa kalkan başka bir ülke yok.

Birçok şehrimizde yaşadığımız gerek deprem, gerek sel felaketleri bütün bunların altından kalkmayı başardık.

Hepsini başarıyla elhamdülillah yeniden hayata geçirdik ve vatandaşlarımızı evlerine kavuşturduk. Türkiye bizim dönemimizde depremiyle, seliyle, yangınıyla, terörüyle yaşadığı tüm felaketin izlerini kısa sürede silmeyi başarmış bir ülkedir.

Bu depremde de aynını yapacağız, müsterih olun. Aç, açıkta, sahipsiz, mazlum, mağdur hiç kimseyi bırakmayacağız. Depremzede her vatandaşımıza ayni ve nakdi her türlü yardımı sağlıyoruz.

"1 YIL İÇERİSİNDE BAŞARACAĞIZ"

Önce geçici barınma hayatı, ardından kalıcı konutlarda hayata başlayana kadar hep yanınızda yer alacağız. Elbette kimi eksiklikler, gecikmeler yaşanabiliyor. Devlet ve hükümet olarak tüm gücümüzle bunları tamamlamanın gayreti içindeyiz.

1 yıl içerisinde yıkılan şehirlerimizi ayağa kaldıracağız. Sizleri yeni yuvalarınıza kavuşturacağız.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...