Tgrt Haber

Son dakika... FETÖ lideri Fetullah Gülen öldü! Örgütün sitesi duyurdu

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: Sabah
21 Ekim 2024 08:10 - Güncelleme : 21 Ekim 2024 10:25

Son dakika haberi: FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in kaldırıldığı hastanede hayatını kaybettiği bildirildi. Gülen'in ölüm haberini kendisine yakın Herkül sitesi duyurdu.

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) elebaşı Fetullah Gülen’in kaldırıldığı hastanede öldü. Gülen'in ölüm haberi, terör örgütüne yakınlığıyla bilinen "herkul.org" isimli internet sitesinin sosyal medya hesabı X’te yapılan açıklama ile duyuruldu.

Son dakika... 'FETÖ lideri Fethullah Gülen öldü' iddiası! Örgütün sitesi duyurdu - 1. Resim


Açıklamada “Ömrünün her anını din-i mübiîn-i İslam’a ve insanlığa hizmet için sarf eden Muhterem Fethullah Gülen​ Hocaefendi bugün (20 Ekim) ruhunun ufkuna yürümüştür. Defin işlemleri ile ilgili ayrıntılı bilgi kamuoyu ile paylaşılacaktır” denildi.

Son dakika... 'FETÖ lideri Fethullah Gülen öldü' iddiası! Örgütün sitesi duyurdu - 2. Resim


FETHULLAH GÜLEN NEDEN ÖLDÜ? 

FETÖ liderinin öldüğüne dair haberler zaman zaman sosyal medyada yer buluyordu. Ancak ilk kez örgüte ait kanallardan bu yönde bir bilgi paylaşıldı.

Son dakika... 'FETÖ lideri Fethullah Gülen öldü' iddiası! Örgütün sitesi duyurdu - 2. Resim


Gülen'in öldüğüne ilişkin geçtiğimiz haftalarda ortaya atılan bir iddia sonrası 'Fetullah Gülen'in son hali' denilerek paylaşılan görüntüler sosyal medyada gündem olmuştu. Amerika'nın Pensilvanya eyaletinde kaldığı çiftlikten başka bir yere götürülürken görüntülenen Gülen, sağlıksız görüntüsüyle dikkat çekmişti.

Gülen'in neden öldüğüne ilişkin henüz bir açıklama yapılmadı. Ancak FETÖ elebaşının uzun süredir  böbrek yetmezliği ve şeker hastalığının yanı sıra demans hastalığından muzdarip olduğu ve tedavi gördüğü biliniyordu.


GÜLEN'İN YEĞENİ DE ÖLÜM HABERİNİ DOĞRULADI 

Bu arada FETÖ elebaşı Gülen'in yeğeni Ebuseleme Gülen de sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla, amcasının ölüm haberlerini doğruladı. 


FETHULLAH GÜLEN KİMDİR?

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) lideri Fetullah Gülen 27 Nisan 1941 Erzurum Pasinler doğumlu vaiz, imamdır. Fetullah Gülen, “altın nesil” yetiştirmek iddiasıyla cemaat adı altında kurduğu terör yapılanmasıyla 15 Temmuz darbe girişimi ile düzenleyerek anayasal düzeni ortadan kaldırmaya çalıştı.

28 Şubat sürecinde, dönemin Ankara Emniyet Müdürlüğü; Gülen ve örgütlenmesi hakkında bir rapor hazırladı. Rapora göre, Gülen bir örgütün lideriydi ve liderlik ettiği örgütün mensupları Türk emniyet birimlerine sızmıştı. Emniyet Genel Müdürlüğü bu raporu aldıktan 3 gün sonra, 21 Mart 1999'da; sağlık problemlerini sebep gösteren Gülen, Amerika Birleşik Devletleri'ne gitti. O tarihten itibaren 20 Ekim 2024 tarihindeki ölümüne kadar Pensilvanya eyaletindeki Saylorsburg kasabasında yaşadı.

Son dakika... 'FETÖ lideri Fethullah Gülen öldü' iddiası! Örgütün sitesi duyurdu - 4. Resim


15 TEMMUZ DARBE GİRİŞİMİ

15 Temmuz 2016'da, Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde bulunan takipçilerine verdiği emirle 16 Temmuz 2016 sabahına karşı Türkiye Cumhuriyeti hükûmetini yıkmak için bir darbe girişiminde bulunduğu iddia edildi.

17 Temmuz 2016'da, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD'li yetkililere "O zatı (Gülen'i) artık bize teslim edin" çağrısında bulundu.

Türkiye Cumhuriyeti Adalet Bakanlığı yetkilileri, 27 farklı suçlamadan dolayı, ABD'ye resmî olarak yedi kez Fethullah Gülen'in iadesi için talepte bulunulduğunu belirtmiştir.

Fetullah Gülen, Türkiye Cumhuriyeti Devleti tarafından; "anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme", "silahlı terör örgütü kurma ve yönetme", "cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti hükûmetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs etme", "devletin güvenliği veya iç veya dış siyasal yararları bakımından niteliği itibarıyla gizli kalması gereken bilgileri, siyasal veya askeri casusluk maksadıyla temin etme", "Cumhurbaşkanına suikast", "dolandırıcılık", "resmî belgede sahtecilik", "sınav sorularının çalınması", "usulsüz dinleme", "suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama", "özel hayatın gizliliğini ihlal" suçlarını gerçekleştirmek ile suçlanmakta, ayrıca 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimin bir numaralı faili olduğu ifade edilmekteydi.

Ayrıca Fethullah Gülen, Fethullahçılar'ın darbe girişimi öncesi işlediği iddia edilen suçlar ve 15 Temmuz 2016 darbe girişimi olmak üzere hakkında açılan 45 davada bir numaralı sanık olarak hâlen yargılanmaktaydı. (Kaynak Wikipedia)

"ANKARA NET OLARAK BU BİLGİYE SAHİP"

Öte yandan CNN Türk Ankara Temsilcisi Hande Fırat, "Ankara'da net olarak bu bilgiye sahip, Fetullah Gülen öldü" ifadesini kullandı.

Ayrıntılar geliyor...

Kaynak: Sabah

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Metin Göl 21 Ekim 2024 09:15

Gavur uşağı binlerce masumun kanına girdin. Atesin bol olsun

Osman Bey21 Ekim 2024 08:34

Ateşi bol olsun. İslamiyet’e en büyük zararı veren münafıkların başı idi. Rabbim onu din âlimi zanneden ahmaklara da hidayet versin inşallah.

Ayla21 Ekim 2024 08:15

Şimdi herkes için bir sayfa dönelim artık

Sonraki Haber Yükleniyor...