Tgrt Haber

Son dakika | FETÖ'cü hakim ve polisler teknede yakalandı! Yurt dışına kaçıyorlardı

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
17 Eylül 2024 13:26 - Güncelleme : 17 Eylül 2024 13:47

Son dakika haberi: FETÖ üyeliğinden ihraç edilen Hakimler O.S., S.A., B.Ö., E.Z. ve B.Z. ile Emniyet personeli Ü.B. ve K.B. “W.B." isimli tekneyle Muğla’dan yurt dışına kaçarken yakalandı.

Son dakika haberine göre, FETÖ üyeliğinden ihraç edilen Hakimler​ O.S., S.A., B.Ö., E.Z. ve B.Z. ile Emniyet personeli Ü.B. ve K.B. “W.B." isimli tekneyle Muğla’dan yurt dışına kaçarken yakalandı. 7 kritik isimle birlikte  yanı sıra 4'ü sivil  4'ü tekne personeli olmak üzere toplam 15 kişi gözaltına alındı.

Son dakika | FETÖ'cü hakim ve polisler teknede yakalandı! Yurt dışına kaçıyorlardı - 1. Resim


YARGILAMALARI SÜRÜYORDU

Gelişmeyi, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından duyurdu. Buna göre, İstihbarat Başkanlığı koordinesinde Muğla​ İstihbarat Şube Müdürlüğünce yapılan çalışmalarda; kamudan ihraç edilen, kovuşturma dosyaları istinaf aşamasında olan ve Muğla'nın Marmaris ilçesi açıklarındaki "W.B." isimli tekne içerisinde illegal yollardan yurt dışına çıkmaya çalıştıkları değerlendirilen şahıslara yönelik "KISKAÇ-28" operasyonu düzenlendi.

Son dakika | FETÖ'cü hakim ve polisler teknede yakalandı! Yurt dışına kaçıyorlardı - 2. Resim


HAKİM ÖNÜNE ÇIKARILDILAR

Paylaşımında operasyonun detaylarına ve video görüntülerine yer veren Bakan Yerlikaya, şu ifadeleri kullandı: "Örgütün kripto haberleşme programı "Bylock" kullanıcısı olan ve "Silahlı Terör Örgütüne Üye Olmak" suçundan ihraç edilen; O.S., S.A., B.Ö., E.Z. ve B.Z. isimli hakimler, Ü.B. ve K.B. isimli emniyet personelleri ve M.A., M.Y.E., M.G. ve S.N.B. isimli sivil şahıslar ile tekne mürettebatı olan M.Ü., D.Ç.O., E.T. ve J.T.B. isimli şahıslar yakalanarak Muğla KOM Şube Müdürlüğü görevlilerine teslim edildi.


13'Ü TUTUKLANDI 2'Sİ SERBEST

Adli makamlar tarafından 9 şüpheli şahıs Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma, 4 tekne mürettebatı Göçmen Kaçakçılığı suçundan olmak üzere toplam 13 kişi tutuklandı, 2 kişi adli kontrol şartıyla serbest kaldı Operasyonları gerçekleştiren Sahil Güvenliğimizi ve Polislerimizi ve tebrik ediyorum. Allah ayağınıza taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle FETÖ'ye yönelik operasyonlarımız kararlılıkla devam edecek."

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Canan17 Eylül 2024 13:31

Hakkında dava açılmış olanların böyle bir şekilde kaçmaya çalışması gerçekten üzücü, hukukun üstünlüğü önemli

Sonraki Haber Yükleniyor...