Tgrt Haber

Son dakika | Gabar Dağı'nda petrol sondaj kulesi devrildi: Valilik acı haberi duyurdu

Editör: Özge Sönmez / Kaynak: tgrthaber.com
21 Temmuz 2024 12:39 - Güncelleme : 21 Temmuz 2024 20:14

Son dakika haberi... Şırnak'ta Gabar Dağı'nda Şehit Aybüke Yalçın Petrol arama sahasında sondaj kulesinin devrildi. Yaşanan kaza sonucu 3 kişi enkaz altında kaldı. 2 kişi yaralı olarak kurtarılırken enkaz altındaki mühendis Mehmet İrfan Güler hayatını kaybetti.

Gabar Dağı'nda TPAO'ya ait sondaj kulesi devrildi. Şehit Aybüke Yalçın petrol arama sahasında devrilen sondaj kulesinin altında ilk belirlemelere göre 3 işçi sondaj kulesi göçüğünün altında kaldı.

Son dakika | Gabar Dağı'nda petrol sondaj kulesi devrildi: Valilik acı haberi duyurdu - 1. Resim

EKİPLER OLAY YERİNE SEVK EDİLDİ  

Göçük altında kalan işçileri kurtarmak için olay yerine AFAD, itfaiye ekipleri, sağlık çalışanları ve güvenlik güçleri sevk edildi.
Şırnak Valisi Cevdet Atay ve TPAO Şırnak Bölge Müdürü Oğuz Şahin'in de olay yerine giderek çalışmaları denetlediği öğrenildi.

Son dakika | Gabar Dağı'nda petrol sondaj kulesi devrildi: Valilik acı haberi duyurdu - 2. Resim

SAĞLIK BAKANLIĞINDAN AÇIKLAMA

Sağlık Bakanlığı Gabar'da sondaj kulesinde yaşanan kazaya ilişkin açıklama yaptı. Bakanlığın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

"Gabar Dağı Şehit Aybüke Yalçın 27 No’lu Petrol Sahası’nda petrol sondaj kulesinin devrilmesi sonucu 3 işçinin yaralandığı tespit edilmiştir. 2 kişi hastaneye nakledilmiş olup 1 kişinin ise kurtarma çalışması devam etmektedir. Sahada tarama çalışması yürütülmektedir. Bölgeye 5 ambulans, 1 UMKE timi ile toplam 20 sağlık personeli görevlendirilmesi yapılmıştır."

Son dakika | Gabar Dağı'nda petrol sondaj kulesi devrildi: Valilik acı haberi duyurdu - 3. Resim

ŞIRNAK VALİLİĞİ ACI HABERİ DUYURDU

Gabar'da sondaj kulesinin devrilmesi sonucu oluşan kazadan acı haber geldi. Şırnak Valiliği, enkaz altındaki bir işçinin hayatını kaybettiğini duyurdu. Valilikten yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı Şırnak Bölge Müdürlüğü’ne bağlı ŞAY sahasında faaliyet gösteren bir sondaj kulesinde beton zeminin çökmesine bağlı olarak iş kazası yaşanmıştır. 

Kule enkazının altında kalan sondaj işçisi Furkan Tatar kazadan hemen sonra kurtarılarak helikopter ile hastaneye sevk edilmiştir. Kazada bir mühendis hayatını kaybetmiştir.

Kazadan hafif yaralı olarak kurtulan bir işçi de Cizre Devlet Hastanesine sevk edilmiştir. Olayla ilgili incelemeler başlatılmıştır.  Vefat eden mühendisimize Allah’tan rahmet, ailesine sabır ve başsağlığı, yaralılarımıza da acil şifalar diliyoruz."

Şırnak Valisi Cevdet Atay da "Vefat eden kardeşimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Geçmiş olsun" ifadesiyle taziyelerini iletti.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Şırnak'ta Gabar Dağı'ndaki petrol sahasında sondaj kulesinin devrilmesi sonucu meydana gelen kazaya ilişki kapsamlı inceleme başlattıklarını belirtti.

Bayraktar, X sosyal medya hesabından konuya ilişkin paylaşım yaptı. Söz konusu kazada mühendis Mehmet İrfan Güler'in hayatını kaybetmesinden dolayı büyük üzüntü duyduğunu kaydeden Bayraktar, "Çalışma arkadaşımıza Allah'tan rahmet, kederli ailesine ve yakınlarına sabırlar diliyorum. Kazanın sebeplerini ortaya çıkarmak üzere kapsamlı bir inceleme başlattık. En kısa zamanda konunun aydınlığa kavuşacağından kimsenin şüphesi olmasın." ifadesini kullandı.

Kaynak: tgrthaber.com
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...