Tgrt Haber

Son dakika | Peş peşe şiddetli depremler! Hatay, Gaziantep, Şanlıurfa ve Kilis'ten de hissedildi

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: tgrthaber.com
16 Ağustos 2024 13:27 - Güncelleme : 16 Ağustos 2024 15:53

Son dakika haberi: Suriye'nin Hamah şehrinde 5,2 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Şiddetli deprem Hatay, Gaziantep, Şanlıurfa ve Kilis'ten de hissedildi. Aynı noktada 4,2 büyüklüğünde bir deprem daha oldu.

Suriye​'nin Hamah şehrinde peş peşe şiddetli depremler meydana geldi. 5,2 ve 4,2 büyüklüğünde depremler Hatay, Gaziantep, Şanlıurfa ve Kilis'ten de hissedildi. AFAD​ şiddetli depremlerin ardından verileri paylaştı.

AFAD'dan yapılan açıklamada; depremin merkez üssünün Suriye'nin Hamah bölgesi olduğu aktarıldı.

CAN KAYBI VE MADDİ HASAR BİLDİRİLMEDİ

Saat 13.15 ve 13.18'de meydana gelen depremlerin ardından bazı vatandaşlar, endişeyle evlerinden çıkarak sokaklara döküldü. Şu ana kadar depremle ilgili can kaybı ya da büyük çapta maddi hasar bildirilmedi.

NACİ GÖRÜR'DEN AÇIKLAMA GELDİ

Deprem​ uzmanı Naci Görür, Hatay’da afet oluşturacak bir deprem beklenmediğini belirterek, “Suriye’de Hama yöresinde peş peşe depremler oluyor. Depremler Hatay’a yakın, hissediyoruz. Ama aynı fayın devamı Hatay’da kırıldı, bizde afet oluşturacak deprem yapamaz, sevgiyle” ifadelerini kullandı.

Kaynak: tgrthaber.com
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...