Tgrt Haber

Son dakika! İsrail Büyükelçiliği: Çatışmalarda 1 Türk hayatını kaybetti, 1 Türk kayıp

Editör: Onur Kaya / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
12 Ekim 2023 11:50 - Güncelleme : 13 Ekim 2023 00:50
Son dakika! İsrail Büyükelçiliği: Çatışmalarda 1 Türk hayatını kaybetti, 1 Türk kayıp

Son dakika haberi: İsrail Büyükelçiliği, Hamas’ın 7 Ekim’de gerçekleştirdiği saldırıda 1 Türk vatandaşının hayatını kaybettiği, 1 Türk vatandaşından da haber alınamadığını açıkladı.

İsrail ile Filistin​ arasındaki çatışmalar, 6'ncı gününde şiddetlenerek devam ederken İsrail Büyükelçiliği, 1 Türk vatandaşının hayatını kaybettiği, 1 Türk vatandaşından da haber alınamadığı bildirildi. 

İsrail Hükümeti Basın Ofisi’nden bilgi aktaran İsrail Büyükelçiliği'nin açıklamasında, "Hamas’ın 7 Ekim’de gerçekleştirdiği saldırıda bir Türk vatandaşı hayatını kaybetmiş, bir Türk vatandaşından da haber alınamamaktadır" denildi.

DİPLOMATİK KAYNAKLAR DOĞRULADI

Büyükelçiliğin aktardığı bilgi Türkiye tarafından da teyit edildi. Diplomatik kaynaklardan yapılan bilgilendirmede "İsrail ve Filistin’de yaşanan çatışmalarda, çifte vatandaşlığı bulunan bir Türk vatandaşı hayatını kaybetti" ifadesi kullanıldı.

BİLANÇO GİDEREK AĞIRLAŞIYOR

Öte yandan İsrail ve Filistin arasındaki çatışmalar 6’ncı gününde devam ederken, can kaybı her iki tarafta da artıyor. Filistin Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, İsrail saldırılarında Gazze Şeridi’nde hayatını kaybedenlerin sayısının bin 537’ye, yaralananların sayısının ise 6 bin 212’ye yükseldiği aktarıldı. Açıklamada, ölenler arasında 500 çocuk ile 276 kadının yer aldığı ifade edildi.

İsrail tarafında ise şu ana kadar bin 300 kişi hayatını kaybetti, 3 bin 200 kişi yaralandı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...