Tgrt Haber

Son dakika! İstanbul'da 'Kalkan' operasyonu: Yüzlerce düzensiz göçmen yakalandı

Editör: Onur Kaya / Kaynak: TGRT Haber
02 Kasım 2023 16:45 - Güncelleme : 02 Kasım 2023 17:15

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul'un Esenyurt ilçesinde düzensiz göçmenlere yönelik 'Kalkan Operasyonu' düzenlendiğini açıkladı. Operasyonda 512 düzensiz göçmenin yakalandığını duyuran Yerlikaya, bu kişilere ev kiralayan ev sahiplerine de para cezası verildiğini belirtti.

İstanbul​'da oturma izni olmamasına rağmen kentte ikamet etmeye devam eden mültecilere yönelik 'Kalkan Operasyonu' düzenlendi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya​, Esenyurt ilçesine gerçekleştirilen operasyon kapsamında yüzlerce düzensiz göçmenin yakalandığını bildirdi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyona ilişkin sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu. Bakan Yerlikaya, İstanbul Valiliği koordinasyonunda İl Emniyet ve İl Göç İdaresi Müdürlüğünce Esenyurt ilçesinde düzensiz göç ve göçmen kaçakçılarıyla mücadele çalışmaları kapsamında uygulama ve denetimler yapıldığını açıkladı.

Yerlikaya, 452 polis ve Göç Başkanlığı ekiplerinin katılımıyla gerçekleştirilen operasyonda yabancı uyruklu şahısların yasal kalış durumları ve kayıtlı oldukları ilde bulunup bulunmadıklarının kontrol edildiğini bildirdi.

512 DÜZENSİZ GÖÇMEN YAKALANDI

Yerlikaya, yakalanan 512 düzensiz göçmenden 318’inin kalabalık biçimde yaşanan konutlarda yakalandığını, göçmen kaçakçılığı organizatörlerinin her an enselerinde olduklarını vurguladı.

Vali Yerlikaya paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

Esenyurt'da düzenlenen 'Kalkan' operasyonunda yüzlerce düzensiz göçmen yakalandı.

"İstanbul Valiliği koordinasyonunda İl Emniyet ve İl Göç İdaresi Müdürlüğümüzce İstanbul Esenyurt ilçesinde düzensiz göç ve göçmen kaçakçılarıyla mücadele çalışmaları kapsamında yabancı şahısların yoğun olarak bulunabileceği konutlarda, metruk binalarda, park bahçelerde, cadde ve sokaklarda yol uygulaması ve denetimler yapıldı.

452 polis ve göç başkanlığımız ekiplerinin katılımıyla gerçekleştirilen operasyonda yabancı uyruklu şahısların ülkemizde yasal kalış durumları ve kayıtlı oldukları ilde bulunup bulunmadıkları kontrol edildi. 512 düzensiz göçmenden 318’ i kalabalık biçimde yaşanan konutlarda yakalanmıştır.

GÖÇMENLERE EV KİRALAYANLARA CEZA

Bu göçmenlerin kaçak göçmen olduğunu bildiği halde evlerini kiraya verdiği tespit edilen 41 ev sahibine para cezası uygulanmış ve evleri kapatılarak mühürlenmiştir.

Uygulama kapsamında Esenyurt’un çeşitli yerlerine 30 sabit noktada Mobil Göç Noktası kuruldu. Mobil Göç Noktasında parmak izi sorgulamaları yapılan yabancılardan 512’sinin düzensiz göçmen oldukları tespit edildi.

Düzensiz göçmenlerin ülkelerine geri gönderme işlemleri başlatılmıştır. Operasyonları düzenleyen kahramanlarımızı tebrik ediyorum. Düzensiz göçmen ve göçmen kaçakçılığı organizatörlerinin her an enselerindeyiz. Onlara göz açtırmayacağız."

https://twitter.com/AliYerlikaya/status/1720068543796965794

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
S.berk 2 Kasım 2023 23:11

Fahis kirayı anca bu tür operasyonlar çözer

Sonraki Haber Yükleniyor...