Tgrt Haber

Son dakika | Kahramanmaraş'ta 5 büyüklüğünde deprem! AFAD ve Kandilli'den açıklama geldi

Editör: Onur Kaya / Kaynak: Tgrthaber.com
07 Eylül 2024 09:14 - Güncelleme : 07 Eylül 2024 11:39

Son dakika haberi: Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde sabah saatlerinde peş peşe deprem oldu. AFAD depremin 5 büyüklüğünde olduğunu açıkladı. Çevre illerde de hissedilen deprem büyük paniğe yol açtı. Deprem anı güvenlik kameralarına da saniye saniye yansıdı. İşte tüm gelişmeler...

Son dakika haberine göre 6 Şubat​ 2023'te asrın felaketiyle sarsılan Kahramanmaraş​ güne depremle uyandı. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), depreme ilişkin ilk verileri duyurdu.

KAHRAMANMARAŞ​ GÜNE DEPREMLE UYANDI

AFAD​, Kahramanmaraş​'ın Pazarcık​ ilçesinde saat 09.02'de deprem​ olduğunu açıkladı. AFAD​ verilerine göre 3,8 büyüklüğündeki depremin derinliği ise 6026 kilometre olarak kaydedildi.

Kandilli Rasathanesi ise depreme ilişkin açıklama yaptı. Kandilli, Kahramanmaraş​'ın Pazarcık​ ilçesinde meydana gelen depremin 3,7 büyüklüğünde olduğunu bildirdi. Depremin derinliği ise 5,5 kilometre olarak ölçüldü.

5 BÜYÜKLÜĞÜNDE İKİNCİ DEPREM!

Kahramanmaraş​'ın Pazarcık​ ilçesinde bir deprem​ daha meydana geldi. AFAD​ saat 09.31'de meydana gelen depremin 7 kilometre derinliğinde olduğunu duyurdu.

Depremin ardından şu ana kadar olumsuz bir durum yaşanmadığını belirten AFAD​, "Saha tarama çalışmaları devam etmektedir. Etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunarız" açıklamasını yaptı.

ÇEVRE İLLERDE DE HİSSEDİLDİ

Deprem​ çevre illerde de hissedildi. Adana, Gaziantep, Osmaniye ve Hatay'da da deprem​ paniği yaşandı.

Son dakika | Kahramanmaraş'ta 5 büyüklüğünde deprem! AFAD ve Kandilli'den açıklama geldi - 1. Resim

BAKAN KURUM'DAN RAHATLATAN AÇIKLAMA

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, sosyal medya hesabından paylaşım yaptı. Bakan Kurum paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

"Kahramanmaraş’ın Pazarcık​ ilçesinde meydana gelen ve çevre illerden de hissedilen 5 büyüklüğündeki deprem​ nedeniyle tüm hemşehrilerimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. 
 
İl Müdürlüğü ekiplerimiz sahada çalışmalarına başladılar. Şu an itibarıyla herhangi bir olumsuzluk tespit edilmedi. Gelişmeleri anbean takip ediyoruz."

BAKAN YERLİKAYA'DAN AÇIKLAMA

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya Kahramanmaraş’ın  Pazarcık ilçesinde meydana gelen 5.0 büyüklüğünde depremle ilgili "AFAD ve ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha taramalarına devam etmektedir. An itibari ile olumsuz bir durum yoktur. Gelişmeleri yakından takip ediyoruz.  Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Allah ülkemizi ve milletimizi afetlerden korusun. " açıklamasını yaptı.

KAHRAMANMARAŞ​ VALİSİ: SAHA TARAMALARI SÜRÜYOR

Kahramanmaraş​ Valisi Mükerrem Ünlüer, depreme ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Ünlüer, "Pazarcık ilçemizde 5 büyüklüğünde bir deprem​ meydana gelmiştir. AFAD​ ve ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha taramalarına devam etmektedir. Şu an itibari ile olumsuz bir durum bulunmamaktadır. Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Allah ülkemizi ve milletimizi tüm afetlerden korusun" ifadelerini kullandı.

A Haber'e konuşan Mükerrem Ünlüer, "An itibarıyla olumsuz bir durum bulunmadığını söyledi. Bölgedeki hasarlı yapıların tamamını yıktıklarını ifade eden Vali Ünlüer, herhangi bir sıkıntı beklemediklerini dile getirdi.

PAZARCIK​ BELEDİYE BAŞKANI TGRT HABER'E KONUŞTU

Deprem​ merkez üssü olan Pazarcık​'ta yaşananları TGRT Haber canlı yayınında anlatan Pazarcık​ Belediye Başkanı Haydar İkizler şu 

Deprem​ sırasında evdeydik, çok şiddetli bir sarsıntı oldu. Merkez üssü Pazarcık​ Ördekli. Panik olduk ama şu an rahatız. Herhangi bir olumsuz yok, zarar da görünmüyor. Deprem​ korkutucu bir şey. Buranın halkı daha kendine gelemedi, atlatamadı henüz. Çok sallandık. Ağır hasarlı binalar yıkıldı, orta hasarlı binaların da güçlendirilmesi için çalışıyoruz. Can güvenliği bizim için ön planda olacak. Tehlike arz eden bütün binalar yıkılacak."

Kaynak: Tgrthaber.com
Sonraki Haber Yükleniyor...