Tgrt Haber

Son dakika... Kayseri'de eğitim uçağı düştü! MSB acı haberi duyurdu: Şehitlerimiz var

Editör: Onur Kaya / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
04 Haziran 2024 10:16 - Güncelleme : 04 Haziran 2024 12:59

Kayseri'de sabah saatlerinde bir eğitim uçağı düştü. MSB kaza kırıma uğrayan eğitim uçağında iki pilotun şehit olduğunu açıkladı. Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı kazaya ilişkin soruşturma başlattı.

Kayseri​'de kaza​ kırıma uğrayan eğitim uçağı düştü. Olaya ilişkin Milli Savunma Bakanlığından açıklama geldi.

KAZA KIRIMA UĞRADI

Bakanlığın açıklamasında, "Kayseri’deki 12’nci Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanlığından eğitim için kalkan Hava Kuvvetleri Komutanlığımıza ait SF-260D tipi bir eğitim uçağımız henüz bilinmeyen bir nedenle kaza kırıma uğramıştır. Arama kurtarma çalışmalarına başlanmıştır" denildi.

ACI HABER GELDİ

Öte yandan düşen eğitim uçağından acı haber geldi. Milli Savunma Bakanlığı, uçakta bulunan iki pilotun şehit olduğunu açıkladı.

Son dakika... Kayseri'de eğitim uçağı düştü! MSB acı haberi duyurdu: Şehitlerimiz var - 1. Resim

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Konuya ilişkin Kayseri Valiliğinden de açıklama geldi. Valiliğin açıklamasında şu ifadeler kullanıldı:

"Salı günü saat 10:00 sıralarında, Kayseri 12. Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanlığı'ndan eğitim için kalkan Hava Kuvvetleri Komutanlığımıza ait SF-260D tipi bir eğitim uçağı, henüz bilinmeyen bir nedenle Kocasinan İlçesi Hasanarpa Mahallesi yakınlarında düşmüştür. Arama kurtarma çalışmalarına başlanmıştır. Eğitim uçağında görevli iki askeri personelimiz (pilot) maalesef şehit olmuştur."

Son dakika... Kayseri'de eğitim uçağı düştü! MSB acı haberi duyurdu: Şehitlerimiz var - 2. Resim

Uçağın enkazına ulaşan ekipler, uçakta çıkan yangını söndürürken şehit iki pilotun cenazesi ise Adli Tıp Kurumuna kaldırıldı.
Uçağın enkazında ise ekiplerin incelemeleri devam ediyor.

ŞEHİT PİLOTLARIN KİMLİKLERİ BELLİ OLDU

Kayseri’de düşen eğitim uçağında şehit olan pilotların kimlikleri belli oldu. Milli Savunma Bakanlığı'ndan uçaktaki pilotlar Uğur Yıldız ve Gökhan Özen için başsağlığı mesajı yayımlandı.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı, iki pilotun şehit olduğu kazaya ilişkin soruşturma başlattı. Kocasinan ilçesi Hasanarpa Mahallesi'nde Hava Kuvvetleri Komutanlığına ait SF-260D tipi eğitim uçağın düşmesine ilişkin adli tıp uzmanlarının olay yerinde incelemeleri sürüyor.

Kazı kırım ekibinin de olay yerinde teknik çalışması devam ediyor. Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı da kazaya ilişkin soruşturma başlattı.

GÖRGÜ TANIĞI O ANLARI ANLATTI

Öte yandan uçağın düştüğü bölgedeki bir görgü tanığı yaşanan acı olayı "Dönüyordu, direkt düştü. Hiç manevra yapmadan direkt düştü. İki cenaze var" sözleriyle anlattı.

Son dakika! Kayseri'de eğitim uçağı düştü! MSB'den açıklama geldi - 1. Resim

BAKAN YERLİKAYA'DAN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Kayseri'deki uçak​ kazası sonrası başsağlığı mesajı paylaştı.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Bakan Yerlikaya, "Kayseri’deki 12’nci Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanlığından eğitim için kalkan Hava Kuvvetleri Komutanlığımıza ait eğitim uçağımız kaza kırıma uğramış, kazada 2 pilotumuz şehit olmuştur. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine, Kahraman Ordumuza ve Aziz Milletimize başsağlığı diliyorum. Şehitlerimizin makamı âli olsun."

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...