Tgrt Haber

Son dakika | 'Kilis'e 2 havan mermisi düştü' haberlerine yalanlama! 'TSK'nın bir dahili yok, karşılık verilmiyor'

Editör: Merve Yaz / Kaynak: tgrthaber.com
16 Ekim 2024 20:15 - Güncelleme : 16 Ekim 2024 21:24

Son dakika haberi: 'Kilis’teki mayınlı bölgeye 2 havan mermisi düştü' haberleri kamuoyunda geniş yankı buldu. Ancak kısa süre sonra güvenlik kaynaklarından gelen bilgilere göre, durumun Suriye tarafında bir çatışmadan seken roketin mayınlı araziye düştüğü ve yangının bu sebeple çıktığı ortaya çıktı. Yapılan açıklamada, "Birliklerimizin herhangi bir dahli yoktur. Karşılık da verildiği doğru değildir" ifadelerine yer verildi.

Son dakika haberine göre Kilis’teki mayınlı bölgeye 2 havan mermisi düştüğü ve bölgede bu sebeple yangın çıktığı iddiaları basın ve yayın kuruluşlarına servis edildi. Bölgede hareketli dakikalar yaşanırken, güvenlik kaynaklarından açıklama gecikmedi... 

Son dakika | Kilis'e 2 havan mermisi düştü ! TSK karşılık veriyor - 1. Resim


Akşam saatlerinde Suriye tarafından ateşlenen iki havan topu, Kilis’in kırsal bölgesi Oylum höyüğü ve Akıncılar bölgesine düştü.

YANGIN ÇIKTI

Havanların atıldığı bölgede yangın çıktı.

ÇATIŞMA SESLERİ YÜKSELDİ

Bölgede çıkan yangının ardından Suriye tarafında çatışma sesleri duyuldu. Güvenlik Kaynakları, Kilis’e yönelik bir saldırının olmadığını, sınırın Suriye tarafında farklı grupların çatıştığı, Türkiye sınırına Rpg mermisi düştüğünü bildirdiler.

Son dakika | 'Kilis'e 2 havan mermisi düştü' haberlerine yalanlama! 'TSK'nin bir dahili yok, karşılık verilmiyor' - 2. Resim


TSK MÜDAHALE ETMİYOR

TSK’nın sınırın ötesinde yaşanan çatışmalara müdahalesi olmadığı da öğrenildi. Haberlerin yayılmasından kısa bir süre sonra yalanlama geldi. Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: 

Son dakika | 'Kilis'e 2 havan mermisi düştü' haberlerine yalanlama! 'TSK'nin bir dahili yok, karşılık verilmiyor' - 3. Resim


'KARŞILIK DA VERİLDİĞİ DOĞRU DEĞİLDİR'

"Hudutun Suriye tarafında bir çatışmadan seken bir roket mayınlı araziye düşmüş ve yangın oluşmuştur. Birliklerimizin herhangi bir dahli yoktur. Karşılık da verildiği doğru değildir."

KİLİS​ VALİLİĞİ DE YALANLADI

Kilis Valiliği'nden de bir açıklama geldi. Valiliğin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Bugün saat 17.53 sıralarında  Kilis Merkez Akıncı köy karşısında bulunan Suriye sınırları içerisindeki bölgede 2 SMO grubu arasında çıkan çatışmada 1 RPG 7 roketi mayını alana isabet etmiş ve o bölgedeki bitki örtüsünde yangına neden olmuştur. Sosyal medyada dolaşımda bulunan söz konusu görüntüler sınırın Suriye tarafına aittir. Olayda Kilise yönelik herhangi bir saldırı​ gerçekleşmemiştir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur. 

Son dakika | 'Kilis'e 2 havan mermisi düştü' haberlerine yalanlama! 'TSK'nin bir dahili yok, karşılık verilmiyor' - 4. Resim


DDM'DEN YALANLAMA GELDİ: İTİBAR ETMEYİNİZ!

Yaşanan hadiseyle ilgili bir yalanlama da İletişim Başkanlığı'na bağlı Dezenformasyonla Mücadele Merkezinden geldi.

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Türkiye-Suriye sınırında çıkan bir çatışmadan seken RPG 7 mermisi, mayınlı araziye düşmüş ve yangın çıkmasına neden olmuştur.  Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Suriye'de yaşanan çatışmaya bir dahli bulunmamaktadır. 

Sınırlarımıza yönelik herhangi bir saldırı bulunmamaktadır. Resmi kaynaklar dışında yapılan açıklamalara itibar etmeyiniz."

   'Havan mermisi düştü, TSK karşılık verdi' iddiası...

Kaynak: tgrthaber.com

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Ahmet16 Ekim 2024 20:16

Bu ne demek ya Allah korusun başımız sağolsun böyle şeyler olmasaydı çok daha güzel bir dünya olurdu

Sonraki Haber Yükleniyor...