Tgrt Haber

Son dakika! Kırmızı ve gri kategorideki 2 terörist etkisiz hale getirildi

25 Eylül 2023 08:49 - Güncelleme : 25 Eylül 2023 09:17

Son dakika haberi: Şırnak ve Diyarbakır’da; 1’i kırmızı, 1’i gri kategoride olmak üzere 2 terörist etkisiz hale getirildi. Teröristlerin 9 güvenlik görevlisinin şehit edilmesi ve 21 güvenlik görevlimizin yaralanması olaylarına katıldıkları tespit edildi.

Güvenlik güçlerinin terör örgütleriyle mücadelesi sürüyor. Şırnak'ta Sözde Botan Sorumlusu ve aynı zamanda Gabar Eyalet Sorumlusu Ercan Serhat kod adlı Reis Gültüran adlı terörist çıkan çatışmada silahı ile birlikte sağ olarak yakalandı. Diyarbakır'da ise gri kategoride aranma kaydı bulunan Agit Berxwedan kod adlı Habib Karakoç etkisiz hale getirildi. 

Şırnak’ın Güçlükonak ilçesi kırsalında J-SİHA desteğinde Şırnak İl Jandarma Komutanlığı, JOPER, JÖH ve Jandarma Komando Karma Timlerinin katılımı ile icra edilen Şehit Teğmen İsmail Can Akdeniz operasyonu kapsamında İçişleri Bakanlığınca Terörden Arananlar Kırmızı Kategori'de aranma kaydı bulunan Sözde Botan Sorumlusu ve aynı zamanda Gabar Eyalet Sorumlusu olarak faaliyet yürüten Ercan Serhat (K) Reis Gültüran adlı terörist çıkan çatışmada silahı ile birlikte sağ olarak yakalandı. Teröristin Şırnak ilinde 2016-2022 yılları arasında, 7 güvenlik görevlisinin şehit edildiği ve 20 güvenlik görevlisinin yaralandığı 7 eylemin talimatını verdiği tespit edildi.

6 EYLEME KATILDIĞI TESPİT EDİLDİ

Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı ve Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğünce yapılan çalışmalar sonucu; Kulp İlçesi ağaçlık alanda tespit edilen JÖH ve PÖH unsurları, ATAK helikopterleri ile EGM İHA ve J-SİHA'ların düzenlediği ortaklaşa operasyonla  Terörden Arananlar Listesi Gri Kategori'de aranma kaydı bulunan Agit Berxwedan (K) Habib Karakoç etkisiz hale getirildi. Teröristin geçmişteki faaliyetlerine yönelik yapılan inceleme sonucunda; Diyarbakır ve Muş illerinde 2012-2022 yılları arasında, 2 güvenlik görevlisinin şehit edildiği ve 1 güvenlik görevlisinin yaralandığı 6 eyleme katıldığı tespit edildi.

Şırnak'ta Gabar Eyalet Sorumlusu Ercan Serhat kod adlı Reis Gültüran sağ yakalandı.

BAKAN YERLİKAYA: 9 GÜVENLİK GÖREVLİSİNİN FAİLLERİ

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya yaptığı açıklamada, “Şehitlerimizin kanı yerde kalmadı. Teröristlerin 9 güvenlik görevlimizin şehit edilmesi, 21 güvenlik görevlimizin yaralanması olaylarına katıldıkları tespit edildi. Aziz Milletimizin bilmesini isterim ki: son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar mücadelemize azim ve kararlılıkla devam edeceğiz! Operasyonu gerçekleştiren kahraman Emniyetimizi ve kahraman Jandarmamızı tebrik ediyorum. Şehitlerimizin kanlarını yerde bırakmadığınız için hepinizi alınlarınızdan öpüyorum. Milletimizin duaları sizinle.” ifadelerine yer verdi.

https://twitter.com/AliYerlikaya/status/1706179415481208975

 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...