Tgrt Haber

Son dakika! MİT'ten Irak'ın kuzeyine nokta operasyon! PKK'nın sabotajcısı etkisiz hale getirildi

Editör: Onur Kaya / Kaynak: TGRT Haber
01 Eylül 2023 09:46 - Güncelleme : 01 Eylül 2023 10:27
Son dakika! MİT'ten Irak'ın kuzeyine nokta operasyon! PKK'nın sabotajcısı etkisiz hale getirildi

Son dakika haberi: Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), Irak'ın kuzeyine düzenlediği operasyonla, PKK tarafından sabotaj ve suikast eğitimleri verilen Rezan Botan kod adlı Rezan Güngen'i etkisiz hale getirdi.

Bölücü terör örgütü PKK​'ya darbe üstüne darbe iniyor. Sabah saatlerinde Van​'da J-SİHA ve PİHA destekli operasyonda 2 teröristin silahlarıyla birlikte etkisiz hale getirilmesinin ardından bu kez de Irak​'ın kuzeyine nokta bir operasyon gerçekleştirildi.

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), sınır ötesi operasyonlar kapsamında kurduğu istihbarat ağı ve saha ajanları sayesinde PKK/KCK'ya göz açtırmıyor. PKK’nın özel operasyonlarda kullanmak için eğittiği ve sabotaj eğitimleri verdiği belirlenen Rezan Botan kod adlı Rezan Güngen, Irak'ın Süleymaniye​ kırsalında gerçekleştirilen harekatla etkisiz hale getirildi.

AKRABALARI DA ETKİSİZ HALDE

Geçmiş dönemde yakın akrabaları Murat Botan kod adlı Behlül Güngenve Ruken Botan kod adlı Güler Güngen’in de örgüt saflarında etkisiz hale getirildiği öğrenilen Rezan Güngen’in, çevresindeki örgüt sempatizanlarının yönlendirmesiyle Irak'taki Mahmur kampına gittiği, örgütün gençlik yapılanmasının içerisinde bulunduğu ve PKK’ya katılım sağlayarak örgütsel faaliyetlerde yer aldığı öğrenildi.

ÖRGÜTTEN SABOTAJ VE SUİKAST EĞİTİMİ ALDI

PKK tarafından Türkiye’nin etki alanına girmediği düşünülen Irak'ın Süleymaniye kırsalında görevlendirilen Rezan Botan kod Rezan Güngen’in faaliyetleri MİT tarafından deşifre edildi.

Türkiye’ye karşı eylem gerçekleştirmesi muhtemel teröristler arasında yer alan ve örgüt tarafından suikast ve sabotaj eğitimleri verilen Rezan Güngen’in yeri, MİT’in, istihbarat ağı ve saha ajanları sayesinde tespit edildi. Özel eylemlerde kullanılmak için eğitilen terörist, Irak/Süleymaniye kırsalında, MİT tarafından etkisiz hale getirildi.

OPERASYONLARIN DEVAMI GELECEK

Bölücü terör örgütüne her alanda darbe vuran MİT, önümüzdeki süreçte de terörün kaynağında imhası politikası çerçevesinde nokta operasyonlarına devam edeceği mesajını yaptığı son operasyonla vermiş oldu. MİT, bu operasyonlar serisiyle özellikle Süleymaniye bölgesindeki teröristlerin açık ve meşru hedef olduğunu bir kez daha hatırlattı.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...