Tgrt Haber

Van'da PKK'ya ağır darbe! Bakan Yerlikaya operasyon görüntülerini paylaştı: 2 terörist etkisiz halde

Editör: Onur Kaya / Kaynak: TGRT Haber / İhlas Haber Ajansı
01 Eylül 2023 09:25 - Güncelleme : 01 Eylül 2023 10:41

Van'da PKK'ya yönelik düzenlenen operasyonda 2 terörist silahlarıyla birlikte etkisiz hale getirildi. Operasyonun görüntülerini paylaşan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "Son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar mücadelemiz devam edecek" ifadelerini kullandı.

Terörle mücadele operayonları yurt içinde ve sınır ötesinde kararlılıkla devam ediyor. Van'da J-SİHA ve PİHA destekli operasyonda 2 PKK​'lı terörist silahlarıyla birlikte etkisiz hale getirildi.

İçişleri Bakanı​ Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Van'da 2 PKK'lı teröristin etkisiz hale getirildiği operasyonun görüntülerini paylaştı. Bakan Yerlikaya şu ifadeleri kullandı:

'SON TERÖRİSTE KADAR MÜCADELEMİZ DEVAM EDECEK'

"Van Özalp kırsalında Emniyet​ Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanlığımızın yaptığı istihbarat çalışması sonucu; Van Jandarma​ Asayiş Kolordu Komutanlığımız ve Van Emniyet Müdürlüğümüz sevk ve idaresinde, J-SİHA ve PİHA destekli, JÖH, PÖH ve Jandarma Komando Timlerinin katılımıyla Şehit Ütgm. Harun Parlak operasyonu düzenlendi. Operasyon sonucunda 2 terörist silahlarıyla birlikte etkisiz hale getirildi.

Operasyonu düzenleyen kahramanlarımızı tebrik ediyorum. Gözlerinden öpüyorum. Milletimizin duaları sizlerle. Son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar mücadelemiz devam edecek."

https://twitter.com/AliYerlikaya/status/1697488250636476825

PKK'NIN SABOTAJCISI ÖLDÜRÜLDÜ

PKK'ya bir darbe de Irak'ın kuzeyinde vuruldu. Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), Süleymaniye kırsalına gerçekleştirdiği operasyonda PKK tarafından sabotaj ve suikast eğitimleri verilen Rezan Botan kod adlı Rezan Güngen'i etkisiz hale getirdi.

Güngen’in, çevresindeki örgüt sempatizanlarının yönlendirmesiyle Irak'taki Mahmur kampına gittiği, örgütün gençlik yapılanmasının içerisinde bulunduğu ve PKK’ya katılım sağlayarak örgütsel faaliyetlerde yer aldığı öğrenildi.

2 TERÖRİST SINIRDA YAKALANDI

Öte yandan sınırların güvenliğinin sağlanması konusunda da güvenlik güçleri göz açtırmıyor. Milli Savunma Bakanlığı, Suriye sınırından Türkiye'ye geçmeye çalışan 2 kişinin yakalandığını, şüphelilerden birinin PKK, diğerinin de DEAŞ üyesi olduğunun belirlendiğini duyurdu.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Teröre ve teröriste geçit yok! Suriye'den ülkemize yasa dışı yollarla geçmeye çalışan 2 kişi hudut birliklerimiz tarafından yakalandı. Yapılan inceleme sonucunda yakalanan şahıslardan 1'inin DEAŞ, diğerinin de PKK/KCK/PYD-YPG terör örgütü mensubu olduğu belirlendi" ifadeleri kullanıldı.

Kaynak: TGRT Haber / İhlas Haber Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...